אוכל
צילום׃ mako

כרוב או פלפל ממולאים באורז

התבשיל הביתי האהוב

| טבע הריפוי | פורסם 17/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לממולאים

‏‏‏1 וחצי כוסות אורז מושרה לכמה שעות
3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
בצל גדול קצוץ מאודה במעט שמן חמניות
מעט- נענע, שמיר,פטרוזיליה,גבעול ועלי סלרי קצוצים
כפית כורכום
חצי כפית כמון
2 שיני שום כתושות (אפשר יותר לפי הטעם)
מיץ מחצי לימון

לרוטב

 עגבניות מרוסקות במעבד או ביד 

כפית דבש 

מיץ של חצי לימון 

כוס מים 

כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

לערבב את חומרי המילוי ולמלא את הפלפלים או עלי הכרוב (לא בדחיסות כי האורז מתנפח) מסדרים את הממולאים בסיר. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הממולאים. אם חסרים נוזלים אפשר לערבב קצת רסק עגבניות עם מים ולהוסיף. מביאים לרתיחה, סוגרים מכסה, מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. אחרי חצי שעה טועמים כדי לבדוק האם האורז סיים להתבשל, אם לא, ממשיכים לבשל עוד מספר דקות. למלא עלי כרוב חלוטים או פלפלים לפי כמות המילוי.