פלפלים ממולאים
מתכון קלאסי למנה הכי ביתית שיש
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
כוס אורז פרסי
6-10 פלפלים, ללא החלק העליון, שטופים ונקיים מתוכן
500 גרם בשר טחון
1 גזר גדול מגורר
1 עגבנייה בשלה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום כתושות
100 גרם רסק עגבניות
½ כפית כמון1 כפית תבלין "פילדלפיה" (לא חובה)
קורט כרכום
פפריקה מתוקה/חריפה לפי הטעם
1 כפית סוכר
מלח ופלפל
לרוטב
100 גרם רסק עגבניות
2 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבשר :מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את השום והגזר ומטגנים במשך דקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים במשך 10 דקות תוך ערבוב.
2 מוסיפים רסק עגבניות, סוכר ועגבנייה ומתבלים בכל התבלינים. מוסיפים ככוס מים רותחים ומבשלים כ-3/4 שעה, עד שהבשר מוכן. לקראת סוף הבישול מצמצמים את הנוזלים.
3 מכינים את האורז חלקית בלבד: שוטפים את האורז ומטגנים במעט שמן, מוסיפים 2 כוסות מים וממליחים. מבשלים ללא מכסה עד שכל הנוזלים מתאדים, ומסירים מהאש.
4 מערבבים את האורז והבשר וממלאים את הפלפלים בתערובת. את מה שנשאר מהתערובת משאירים בצד להמשך.
5 מכינים את הרוטב :מטגנים שום בסיר ומוסיפים רסק עגבניות. מתבלים במלח ופלפל ומסדרים את הפלפלים הממולאים. ביניהם מפזרים את יתרת התערובת.
6 מבשלים כדקה על אש גבוהה. מוסיפים מים כך שיגיעו עד כ-3/4 מגובה הפלפלים, ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה, עד שהפלפלים מתרככים. מגישים חם.