אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מוסקה דלת קלוריות

מתכון למוסקה עשירה עם בשר, גבינה וחצילים, שמנה גדולה ומשביעה ממנה תעלה לכם רק ב-250 קלוריות. איך זה יכול להיות? מה זה משנה, העיקר שטעים

נועה דורון-פנוש | mako אוכל | פורסם 17/10/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.4 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 חצילים גדולים חתוכים לטבעות בעובי 1 ס"מ

1 כף שמן

2 בצלים קצוצים דק

4 שיני שום כתושות

½ ק"ג בשר בקר רזה טחון

350 גרם רסק עגבניות (קופסה בינונית)

2 עגבניות טריות קצוצות

100 גרם גבינה צהובה לייט מגורדת

1 שקית ממתיק מלאכותי לבישול (איקוול/סוכרלוז)

מלח

פלפל

פפריקה חריפה

כורכום

כמון

אופן ההכנה:

1 פורסים את החצילים על תבנית עם נייר סופג וממליחים במלח גס. מחכים רבע שעה, מסירים את המלח וסופגים את החצילים בנייר הסופג.

 

2 מכניסים את פרוסות החצילים לתנור על גבי נייר אפייה ואופים בחום בינוני עד שהם מתרככים וקצת משחימים.

 

3 בינתיים מטגנים את הבצלים בשמן ומוסיפים מלח, פלפל, פפריקה חריפה, כורכום וכמון לפי הטעם, ואת שיני השום הכתושות.

 

4 מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומועכים בכף עץ עד שהבשר משחים ומתפורר. מכסים ל-5 דקות.

 

5 מוסיפים רסק עגבניות עם הממתיק, רבע כוס מים ואת העגבניות הטריות קצוצות. מתקנים תיבול, מכסים ומאדים 20 דקות.

 

6 משמנים תבנית פיירקס בתרסיס שמן. בונים שכבת חצילים עליה שכבת בשר ו-50 גרם גבינה. חוזרים על הפעולה שנית.

 

7 אופים בתנור בחום בינוני 30 דקות.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

* נועה דורון-סנדלון היא דיאטנית ברשת סטודיו C הוד השרון

 

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו  C

 

>> בפעם הקודמת הכנו ערימת חצילים וגבינות דיאטטית