אוכל
וידאו WMV׃ none

חציל ממולא ברוטב חריף

חצילים ממולאים בבשר טחון, שקדים ועשבי תיבול, מוגשים ברוטב עגבניות חריף

אתי לוי | מאסטר שף | פורסם 30/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

חציל שלם מקולף

בצל קצוץ

100 גרם בשר טחון

נענע קצוצה

בזיליקום

פטרוזיליה

כף שקדים קצוצים

אגוז מוסקט

מלח ופלפל

3 שיני שום

חצי פלפל ירוק בהיר מתוק

שמן

לרוטב החריף:

3 שיני שום

חצי פלפל ירוק בהיר מתוק

1 פלפל ירוק חריף

6 עגבניות, חלוטות ומקולפות

3 כפות שמן

אופן ההכנה:

1 מטגנים את החציל בשלמותו בשמן עמוק. מניחים על נייר סופג.

2 מטגנים את הבצל במחבת עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד מספר דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים, מבשלים מעט ומכבים את הגז.

3 חותכים את החציל לאורכו וממלאים במלית הבשר.

4 מכינים את הרוטב החריף: קוצצים את כל חומרי הרוטב ומבשלים עד שהוא מסמיך.

5 מניחים את החציל הממולא בתוך המחבת/הסיר עם הרוטב, ומשלים עוד דקה שתיים על אש נמוכה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!