צילום׃ שלומי ארביב, סוגת
עדשים שחורות ביין לבן
תוספת טעימה ובריאה שתוסיף עניין לכל ארוחה
| סוגת
| פורסם 10/03/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
חצי כוס עדשים שחורות
1 עלה דפנה
1 כף שמן צמחי
2 גבעולי בצל ירוק (הלבן בלבד), קצוצים
1 כפית קמח
חצי כוס יין לבן
חצי כוס ציר עוף/ירקות
פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור על פי הטעם
חצי כוס גבינת עיזים מפוררת
אופן ההכנה:
1 שמים את עלה הדפנה ואת העדשים במחבת עם מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים 20 דקות או עד שהעדשים רכות.
2 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד התרככות. מוסיפים קמח, יין, ציר מרק ואת העדשים המסוננות. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהנוזלים התאדו כמעט לחלוטין.
3 מוסיפים כפית של פטרוזיליה קצוצה, מכבים את האש ומתבלים על פי הטעם.
4 מקררים כמה דקות (אם מעוניינים כבר להגיש, יש לצנן לגמרי לטמפרטורת חדר). להגשה, מוסיפים את גבינת העיזים.