אוכל
צילום׃ שלומי ארביב, סוגת

עדשים שחורות ביין לבן

תוספת טעימה ובריאה שתוסיף עניין לכל ארוחה

| סוגת | פורסם 10/03/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

חצי כוס עדשים שחורות
1 עלה דפנה
1 כף שמן צמחי
2 גבעולי בצל ירוק (הלבן בלבד), קצוצים
1 כפית קמח
חצי כוס יין לבן
חצי כוס ציר עוף/ירקות
פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור על פי הטעם
חצי כוס גבינת עיזים מפוררת

אופן ההכנה:

1 שמים את עלה הדפנה ואת העדשים במחבת עם מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים 20 דקות או עד שהעדשים רכות.

2 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד התרככות. מוסיפים קמח, יין, ציר מרק ואת העדשים המסוננות. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהנוזלים התאדו כמעט לחלוטין.

3 מוסיפים כפית של פטרוזיליה קצוצה, מכבים את האש ומתבלים על פי הטעם.

4 מקררים כמה דקות (אם מעוניינים כבר להגיש, יש לצנן לגמרי לטמפרטורת חדר). להגשה, מוסיפים את גבינת העיזים.