צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
תחתיות ארטישוק ממולאות פרגית וערמונים
מנת ממולאים חגיגית ועשירה עם בשר פרגית וערמונים ברוטב על בסיס יין לבן ורכז רימונים
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 30/08/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
ל-20 יחידות:
800 גרם תחתיות ארטישוק, מופשרות
למילוי:
700 גרם פרגית טחון (אפשר לערבב עם הודו אדום)
50 גרם ערמונים, קצוצים גס (מאלה שקונים בוואקום)
1/2 כפית כורכום
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 בצל מגורר
2 שיני שום, קצוצות
כף סילאן או דבש
מלח
1 ביצה
כף פירורי לחם
לרוטב:
2 בצלים, פרוסים
מעט שמן, לטיגון
כף רכז רימונים
1/2 לימון או ליים, סחוט
כוס וחצי יין לבן
כוס וחצי מים חמים
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית כורכום
3-4 עלי דפנה
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל המצרכים למילוי.מטגנים את הבצל בסיר גדול כ-5 דקות, עד שהוא מזהיב מעט, ומתחילים להוסיף את שאר המרכיבים לפי הסדר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, טועמים ומתקנים תיבול אם רוצים.
2 ממלאים את תחתיות הארטישוק במלית ומניחים בתוך הרוטב, זו לצד זו.מבשלים 45-50 דקות ומגישים עם אורז.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!