אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

תחתיות ארטישוק ממולאות פרגית וערמונים

מנת ממולאים חגיגית ועשירה עם בשר פרגית וערמונים ברוטב על בסיס יין לבן ורכז רימונים

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20 יחידות:

800 גרם תחתיות ארטישוק, מופשרות

למילוי:

700 גרם פרגית טחון (אפשר לערבב עם הודו אדום)

50 גרם ערמונים, קצוצים גס (מאלה שקונים בוואקום)

1/2 כפית כורכום

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 בצל מגורר

2 שיני שום, קצוצות

כף סילאן או דבש

מלח

1 ביצה

כף פירורי לחם

לרוטב:

2 בצלים, פרוסים

מעט שמן, לטיגון

כף רכז רימונים

1/2 לימון או ליים, סחוט

כוס וחצי יין לבן

כוס וחצי מים חמים

3 כפות סוכר חום

1/2 כפית כורכום

3-4 עלי דפנה

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל המצרכים למילוי.מטגנים את הבצל בסיר גדול כ-5 דקות, עד שהוא מזהיב מעט, ומתחילים להוסיף את שאר המרכיבים לפי הסדר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, טועמים ומתקנים תיבול אם רוצים.

2 ממלאים את תחתיות הארטישוק במלית ומניחים בתוך הרוטב, זו לצד זו.מבשלים 45-50 דקות ומגישים עם אורז.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה