אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוף ממולא עם תרד ורימונים

עוף שלם ללא עצמות במילוי עשיר וחגיגי של תרד ורימון

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 עוף שלם ללא עצמות (בקשו מהקצב עוף למילוי)

500 מ"ל סיידר תפוחים אלכוהולי

1 בצל, קצוץ

מעט שמן, לטיגון

50 גרם שקדים, קצוצים גס

800 גרם תרד קפוא, מופשר וסחוט היטב

כוס וחצי אורז

1/2 כפית כמון

1 כפית כורכום

1 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

מלח לפי הטעם

גרעינים מחצי רימון טרי או 2-3 כפות גרעיני רימון

לתיבול העוף:

מלח

חצי כפית קינמון

חצי כפית כורכום

אופן ההכנה:

1 משרים את העוף בסיידר תפוחים למשך לילה.

2 מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות, מוסיפים את השקדים ומטגנים שתי דקות נוספות. מוסיפים את התרד הסחוט, מטגנים 3 דקות, מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים את הרימונים. מניחים בצד ל-15 דקות, לצינון.

3 מחממים תנור ל-200 מעלות.מוציאים את העוף מהסיידר (שומרים את הנוזלים), מניחים על משטח עבודה וממלאים התערובת האורז.

4 מניחים את העוף בתבנית אפייה ומתבלים במלח, קינמון וכורכום. מוסיפים את הסיידר ועוד כוס וחצי מים ומכסים בנייר כסף.

5 אופים 30 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד שעה וחצי. 15 דקות לפני סוף האפייה מסירים את נייר הכסף, כדי שהעוף יקבל צבע זהוב ויהיה קריספי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה