אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

עוף עם קישואים ואורז צהוב

בארוחת השישי שלפני ראש השנה אפילו מלכות מטבח מרגישות צורך לתקתק משהו קליל. אצל יונית צוקרמן תמצאו סיר אחד של שוקי עוף עם קישואים ועוד אחד של אורז זהוב (שיוצא תמיד אחד אחד), וכמובן חלה, למי שמעדיף לנגב

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 06/09/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 121 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אצלנו בבית סיר קישואים ועוף זו מנה שכולם כולם אוהבים. זה כמובן מגיע על מצע של אורז צהוב, אבל אם תשאלו אותי הכי טעים לאכול את הקישואים בכלל עם החלה של שבת (המתכון לחלה נמצא ממש כאן). אמא שלי תמיד הייתה מתעצבנת עליי שאני דוחפת בכל דבר לחם, אבל מה לעשות? השילוב של הרוטב עם העסיסיות של הקישואים הרכים והקראנצ'יות של החלה פשוט יוצר את הביס המושלם. בעלי הוא מאלה שאוהבים את המנה הזו על אורז, והבנות שלי גם יצאו כמו אבא שלהן - אבל מה אכפת לי, ככה נשארת לי יותר חלה.

 

למנה הזו אני מוסיפה סלט ירקות טרי, והתוצאה היא אחת הארוחות הכי קלילות, גם להכנה וגם לאכילה, שבהן אני מפנקת את המשפחה שלי (והיום גם אתכם, באהבה). מתאים בדיוק לסוף השבוע שלפני ארוחת ראש השנה, שהיא כבר חתיכת סיפור בפני עצמה.

 

אפשר לגוון את הסיר ולהכין פעם עם קציצות פעם עם עוף, ואם אתם בקטע צמחוני אפשר גם להחליף את הבשר בפטריות. תקבלו מנה טעימה עם רוטב משגע, שמשתלב נפלא עם המתיקות העדינה של הקישוא.

 

אז קדימה, לא לחשוב פעמיים. בואו נתחיל כי 10 דקות עבודה וזה שלכם.

מרכיבים :

לעוף עם הקישואים:

5-6 שוקי עוף

3 בצלים, פרוסים

2-3 כפות שמן

כף סוכר

6-7 קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות

כף מחוקה מלח

חצי כפית פלפל שחור

כפית כורכום

כפית כמון

רבע כפית אגוז מוסקט

חצי צרור כוסברה, קצוץ

לאורז הצהוב:

2 כפות שמן

2 וחצי כוסות אורז פרסי

4 גרגירי פלפל אנגלי שלם

רבע צרור שמיר, קצוץ

שני שליש כף מלח

רבע כף פלפל שחור

חצי כפית כורכום

אופן ההכנה:

לעוף:

1 מטגנים את הבצל ושוקי העוף. כשהעוף מזהיב מכל הצדדים מוציאים אותו, וממשיכים לטגן את הבצל עד שגם הוא מזהיב. אני אוהבת להוסיף בשלב הזה כף סוכר, שמקרמל את הבצל יפה יפה ועוזר להוציא ממנו נוזלים טעימים שיהיו חלק מהרוטב.

מתכונים לראש השנה

לבלוג של יונית צוקרמן

2 מוסיפים את קוביות הקישואים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.

3 מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים בערך כוס וחצי מים ומערבבים שוב. אל תחששו מכמות הנוזלים בסיר, כי הקישוא מלא בנוזלים והוא יגיר אותם בזמן הבישול.

4 מחזירים לסיר את שוקי העוף ומפזרים את הכוסברה.

5 סוגרים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים 40 דקות. מדי פעם פותחים את הסיר ושופכים מהרוטב על העוף בעזרת כף.

אורז צהוב, יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
אורז צהוב, יונית צוקרמן|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

לאורז הצהוב:

1 מערבבים את האורז והשמן בסיר טוב טוב, בערך 2 דקות, תוך כדי טיגון (אם אתם רוצים אורז אחד אחד - זה הסוד!).

2 מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

3 מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים, מפזרים מלמעלה את השמיר והפלפל האנגלי ומכסים את הסיר.

4 מנמיכים את האש ומבשלים 7 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר על הגז עוד 20 דקות, שבהן האורז ימשיך להתבשל מהחום והאדים.