הממולאים של אינה
אחרי אינספור מתכוני עדות, אינה קראבצקי חוזרת לפלפלים הממולאים של אמא שלה. תנסו, תבינו למה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
600 גרם בשר טחון (חצי עוף חצי הודו אדום)
כוס אורז שעבר חצי בישול (ממש כמו פסטה – מבשלים עד שנהיה אל דנטה ושוטפים)
1 בצל גדול קצוץ דק
1גזר גדול מגורד
4 שיני שום קצוצות
חצי כוס צנוברים
כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה וכוסברה)
15 פלפלים קטנים, מנוקים בעדינות מהגרעינים
10 קישואים קטנים, מנוקים מתכולתם (תשמרו את המכסים)
2 עגבניות חתוכות לקוביות
קופסת רסק עגבניות
מלח ופלפל
3-4 כפות שמן
כוס וחצי גרגירי חומוס קפואים
אופן ההכנה:
1 במחבת גדולה מטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה קלה. מוסיפים את הצנוברים והשום ומטגנים עוד כדקה.
2 בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים, הבשר, האורז ועשבי התיבול, ומתבלים במלח ופלפל.
3 ממלאים את הירקות אך לא דוחסים בכוח (האורז ממשיך להתבשל ולקבל נפח), ומסדרים בשכבה אחת בסיר נמוך ורחב.
4 ממלאים את הסיר במים חמים כמעט עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מלח, עגבניות, רסק וחומוסים ומנמיכים את האש. מבשלים כשעה.
5 להגשה: מסדרים בכל צלחת 3-4 ממולאים ומעט מהחומוסים, מטפטפים מעט שמן זית ומעטרים בעלי כוסברה.