אוכל
צילום׃ Yana Petruseva, Istock

אורז חום מתובל

תוספת בריאה עם אגוז מוסקט וקינמון

עדי רם | טבע הריפוי | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏כוס אורז חום (בסמתי אם יש)‏
‏2 כוסות מים או מרק צח מירקות‏
קליפה מגוררת מלימון אחד
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית ציפורן טחונה
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית כמון טחון
קורט זעפרן (לא הכרחי)‏
כפית פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את האורז ומשרים ב- 2 כוסות מים או מרק למשך 20 דקות. מעבירים את האורז עם המים לסיר ומוסיפים ‏את כל שאר החומרים, מלבד הפטרוזיליה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות, ‏או עד שהמים נספגים והאורז רך. ‏מקפיצים את גרגירי האורז במזלג ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.‏