צילום׃ Yana Petruseva, Istock
אורז חום מתובל
תוספת בריאה עם אגוז מוסקט וקינמון
עדי רם | טבע הריפוי
| פורסם 06/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כוס אורז חום (בסמתי אם יש)
2 כוסות מים או מרק צח מירקות
קליפה מגוררת מלימון אחד
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית ציפורן טחונה
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית כמון טחון
קורט זעפרן (לא הכרחי)
כפית פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את האורז ומשרים ב- 2 כוסות מים או מרק למשך 20 דקות. מעבירים את האורז עם המים לסיר ומוסיפים את כל שאר החומרים, מלבד הפטרוזיליה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות, או עד שהמים נספגים והאורז רך. מקפיצים את גרגירי האורז במזלג ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.