אוכל
צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

קובה סלק

הכנת קובה מצוין היא אמנות בפני עצמה - אבל מדובר במיומנות נרכשת. קובה סולת במילוי תערובת מתובלנת של בשר בקר ועוף, והכל בתוך מרק סלק עשיר, צבעוני וחמצמץ

| מאסטר שף VIP | פורסם 18/02/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

למעטפת:

2 כוסות סולת

כפית מלח

2-½1 כוסות מים

 

למילוי:

200 גרם חזה עוף טחון

300 גרם בשר טחון

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה (כולל גבעולים)

1 בצל קצוץ דק דק

כף שטוחה מלח

כף שטוחה פלפל שחור

כפית בהרט

למרק:

3 כפות שמן קנולה

3-4 סלקים גדולים מגורדים על פומפייה עבה

2 סלקים חתוכים לקוביות

1 בצל קצוץ

6 כוסות מים

1כף גדושה מלח לימון

1/2 כף מלח

2 כפות סוכר

מיץ מ-½ לימון

אופן ההכנה:

1 שמים את הסולת והמלח בקערה ומערבבים עם קצות האצבעות.

2 מוסיפים את המים בהדרגה, עד ליצירת עיסה אחידה, בכל פעם חצי כוס מים. בחצי הכוס האחרונה, מוסיפים בכל פעם מעט מים, תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת הידיים ליצירת המרקם הנכון של העיסה.

3 המרקם של מעטפת הקובה צריך להיות רך מאוד ולא גרגירי כלל. מניחים לתערובת לעמוד כ-10 דקות במקרר.

4 המילוי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים.

5 המרק: בסיר או מחבת רחבה ועמוקה מחממים שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הסלקים המגורדים ואת הסלקים החתוכים לקוביות ומערבבים. לא מכסים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-20 דקות.

6 לאחר 20 דקות מוסיפים מים, מלח לימון, מלח וסוכר. מערבבים ומביאים לרתיחה.

לאחר הרתיחה מוסיפים מיץ לימון ומנמיכים את האש לבינונית עד להכנסת הקובה.

7 הקובה: קורצים פיסות בקוטר 2-3 ס"מ מבצק המעטפת ומניחים על משטח. בעזרת ידיים רטובות, משטחים כל פיסת סולת בנפרד על אצבעות כף היד. מניחים ככפית מהמילוי על הבצק, סוגרים בעזרת קצות האצבעות ומגלגלים. חשוב לסגור את הקובה היטב ומומלץ לגלגלה בין שתי כפות הידיים.

8 כשכל הקובות ממולאות ומגולגלות, מביאים את מרק הקובה לרתיחה נוספת ומכניסים את הכופתאות.

9 מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה 25-30 דקות.