ברבוניות מטוגנות על אורז עם תרד
דגי ברבוניה מטוגנים, ממולאים בלימונים כבושים ומוגשים על אורז עם תרד. מעדן שתתמכרו אליו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
4 דגי ברבוניה טריים
3 לימונים
פלפל שאטה
פלפל אנגלי
שליש כוס אורז
חבילת עלי תרד, קצוצים
בצל, קצוץ
שמן זית
כוס קמח
קורט תימין
ביצה
2 שיני שום, קצוצות
אופן ההכנה:
1 חותכים את הלימונים לפלחים דקים, ומניחים בקערה עם מעט מיץ לימון, פלפל שאטה גרוס, פלפל אנגלי ושמן זית. נותנים ללימונים לעמוד בהשריה – כמה שיותר, יותר טוב.
2 הכנת האורז: מאדים את הבצל עם מעט שמן זית, מוסיפים את התרד ומעט מיץ לימון ומבשלים מעט. מוסיפים את האורז, מתבלים בפלפל ומלח ומוסיפים 2/3 כוס מים. מבשלים עד שהאורז מוכן.
3 מערבבים קמח, תימין וביצה עם מעט מים ויוצרים בלילה לדגים. תופסים כל דג בזנב וטובלים בבלילה. מטגנים במחבת.
4 תערובת הלימון: סוחטים את הלימונים שהשרנו ומוסיפים להם 2 שיני שום קצוצות.
5 ממלאים כל דג מטוגן בתערובת, ומגישים לצד האורז.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!