אוכל

פסטו ריזוטו

אורז עגול מבושל עם דלעת ורוטב פסטו

גדעון כאלימיאן | אורז בקלי קלות, הוצאת כנרת | פורסם 15/10/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 כוסות מרק צח
½ כוס יין לבן יבש
2 כפות שמן זית
3 שיני שום, קצוצות דק
דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות בכמות של כוס
2 כוסות אורז לריזוטו
½ כוס רוטב פסטו אפשר מוכן
1 כוס עגבניות שרי קצוצות
2 כוסות ארוגולה קצוצה (רוקט)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל

אופן ההכנה:

בסיר קטן מחממים יחד את המרק עם היין. בסיר טפלון גדול מחממים את שמן הזית. מוסיפים את השום, הדלעת החתוכה לקוביות ואת האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. מוסיפים כוס אחת של תערובת המרק והיין, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים נספגים באורז. ממשיכים ומוסיפים את המרק, כוס בכל פעם, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים נספגים. התהליך הזה ארוך ולעתים נמשך כחצי שעה. מוסיפים את רוטב הפסטו, העגבניות והארוגולה. מתקבל אורז במרקם קטיפתי ורך. מגישים חם.