מפרום קישואים עם עוף
כשאנחנו חושבים על מפרום, אנחנו מדמיינים פרוסה עבה של תפוח אדמה ממולאת בהרבה בשר טחון. אז הנה לכם רעיון קצת אחר: מפרום של טבעות קישואים, עם מילוי עוף עדין וטעים - שווה, ואפילו בריא
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
5 זוקינים שטופים ללא הקצוות
200 גרם עוף טחון
צרור קטן של כוסברה, קצוץ דק
1 בצל, מגורד על פומפייה
2 שיני שום, קצוצות
1/2 כוס קוואקר
1 ביצה, מופרדת לחלבון וחלמון
לרוטב עגבניות:
1 בצל קטן, קצוץ
2 עגבניות חלוטות, מקולפות וקצוצות בסכין
2 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום, קצוצות
כף פפריקה
כף סוכר
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 חותכים את הקישואים (או הזוקיני) לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ ומניחים בקערה.
2 מערבבים את העוף הטחון, הבצל, הקוואקר, השום, הכוסברה וחלמון הביצה, ומתבלים במעט פפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.
3 יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, שיתאימו לגודל הקישואים.
4 חוצים את פרוסות הקישואים לרוחב - אבל לא עד הסוף (אנחנו רוצים שמכל פרוסה ייווצרו שתי פרוסות, מחוברות בקצה).
5 ממלאים את הפתחים שנוצרו בכדורי הבשר, וטובלים בחלבון הביצה. מחממים שמן חצי עמוק ומטגנים את המפרום דקה מכל צד.
6 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים את העגבניות הקצוצות, הרסק, השום והתבלינים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה קלה.
7 מעבירים את הקישואים המטוגנים לסיר עם הרוטב, ומבשלים עוד חצי שעה.
בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל