אוכל
צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

מפרום קישואים עם עוף

כשאנחנו חושבים על מפרום, אנחנו מדמיינים פרוסה עבה של תפוח אדמה ממולאת בהרבה בשר טחון. אז הנה לכם רעיון קצת אחר: מפרום של טבעות קישואים, עם מילוי עוף עדין וטעים - שווה, ואפילו בריא

מאיר קוקבוק | mako אוכל | פורסם 02/10/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

5 זוקינים שטופים ללא הקצוות

200 גרם עוף טחון

צרור קטן של כוסברה, קצוץ דק

1 בצל, מגורד על פומפייה

2 שיני שום, קצוצות

1/2 כוס קוואקר

1 ביצה, מופרדת לחלבון וחלמון

לרוטב עגבניות:

1 בצל קטן, קצוץ

2 עגבניות חלוטות, מקולפות וקצוצות בסכין

2 כפות רסק עגבניות

2 שיני שום, קצוצות

כף פפריקה

כף סוכר

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 חותכים את הקישואים (או הזוקיני) לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ ומניחים בקערה.

2 מערבבים את העוף הטחון, הבצל, הקוואקר, השום, הכוסברה וחלמון הביצה, ומתבלים במעט פפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

3 יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, שיתאימו לגודל הקישואים.

4 חוצים את פרוסות הקישואים לרוחב - אבל לא עד הסוף (אנחנו רוצים שמכל פרוסה ייווצרו שתי פרוסות, מחוברות בקצה).

5 ממלאים את הפתחים שנוצרו בכדורי הבשר, וטובלים בחלבון הביצה. מחממים שמן חצי עמוק ומטגנים את המפרום דקה מכל צד.

6 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים את העגבניות הקצוצות, הרסק, השום והתבלינים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה קלה.

7 מעבירים את הקישואים המטוגנים לסיר עם הרוטב, ומבשלים עוד חצי שעה.

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל

בשבוע שעבר הכנו ממרח צ'רשי משודרג