צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
כרוב ממולא של עומר מילר
ממש כמו כולם, גם עומר מילר חולט את הכרוב כדי להפריד אותו לעלים, ממש כמו כולם הוא ממלא אותו בתערובת מבושמת של אורז ובשר - אבל שלא כמו כולם, הוא מבשל אותו במשך שש שעות שלמות, ועושה את זה בתוך ציר. שווה
עומר מילר | mako אוכל
| פורסם 10/11/16
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
כרוב ירוק
למילוי:
חצי קילו צוואר בקר טחון
5 שיני שום טחונות
בצל לבן קצוץ
חצי כוס אורז לבן (לא מבושל)
מעט בהרט
כף שמן זית
2 כפות צנובר קלוי
לבישול:
ציר עוף או טלה
עצמות טלה צלויות (לבקש מהקצב), אפשר גם מח עצם
4 כפות צימוקים
אופן ההכנה:
1. חולטים את הכרוב במים רותחים, ומפרידים לעלים.
2 מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
3 ממלאים כל עלה כרוב בקציצת בקר, ומגלגלים כמו שמגלגלים סיגר. מהדקים היטב ושומרים בתבנית כשהחלק המקופל של הכרוב נמצא כלפי מטה. מסדרים בצפיפות בתבנית.
4 יוצקים ציר רותח (או אם אין ברירה - מים) עד כחצי מגובה התבנית, ומסדרים מעל את העצמות הצלויות.
5 מכסים בנייר אפייה ואז בנייר כסף לאטימה הרמטית. מחממים תנור ל-120 מעלות ומכניסים את התבנית למשך 6 שעות ואפשר גם לכל הלילה.
* למי מכם שאינו שומר כשרות מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה, אבל גם טחינה לימונית תעשה את העבודה נפלא.