אוכל
צילום׃ מוריה קעטבי

עגבניות ממולאות אורז וצנוברים

מוריה מ"מאסטר שף" במחווה ביתית וטעימה במיוחד לאייל שני

מוריה קעטבי | mako | פורסם 15/12/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות אורז
6 עגבניות אדומות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
200 גרם אווז מעושן
חצי חבילה צנוברים
כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
3 בצלים פרוסים לרצועות
3 שיני שום פרוסות דק
גבעול סלרי חתוך לקוביות
שמן זית

אופן ההכנה:

1 שמים את האורז בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים חצי בישול בלבד (10 דקות מרתיחת המים).

2 חותכים את הראשים של העגבניות, ומוציאים את הליבות בזהירות.

3 קוצצים פטרוזיליה וכוסברה, וחותכים את האווז המעושן לקוביות. את הצנוברים קולים קלות על המחבת עם טיפה שמן.

4 מערבבים בקערה את האורז המבושל למחצה, הפטרוזיליה, הכוסברה, הצנוברים והאווז המעושן. מתבלים במלח ופלפל.

5 מחממים בסיר מעט שמן זית, ומטגנים את הבצל. מוסיפים את השום והסלרי, ואחר כך את התוכן שהוצאנו מהעגבניות. מתבלים שוב, מביאים לרתיחה וממלאים מים עד רבע מגובה הסיר. מביאים שוב לרתיחה.

6 ממלאים את העגבניות באורז (לא דוחסים!), וסוגרים עם כיפות העגבנייה. מניחים בסיר ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה.