צילום׃ 2sxc
אורז בתה
מתכון פשוט לבישול אורז בתה
ויסוצקי | אתר ויסוצקי
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
• ½1 כוסות אורז ארוך
• 1 כף מרגרינה או שמן
• 3 כוסות תמצית תה רותחת
• 1/4 כפית זנגביל
• 1/5 כפית פלפל שחור
• 1/5 כפית פלפל אנגלי טחון
• 1כפית מלח
• 1/4כפית קינמון
אופן ההכנה:
• שוטפים את האורז במים מספר פעמים ומניחים במסננת לניקוז המים. • בסיר גדול, ממיסים מרגרינה ומטגנים בה את האורז תוך כדי בחישה, עד שקיפות. • מוסיפים את התה הרותח ואת התבלינים ומבשלים על להבה גדולה עד שנוצרות בועות על פני האורז ורוב הנוזלים נספגו בו. • מכסים היטב את הסיר, מעבירים ללהבה נמוכה יותר וממשיכים לבשל במשך מספר דקות נוספות. • מכבים את האש ומניחים לסיר לעמוד מכוסה 5 דקות נוספות