אוכל
צילום׃ 2sxc

אורז בתה

מתכון פשוט לבישול אורז בתה

ויסוצקי | אתר ויסוצקי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

• ½1 כוסות אורז ארוך
• 1 כף מרגרינה או שמן
• 3 כוסות תמצית תה רותחת
• 1/4 כפית זנגביל
• 1/5 כפית פלפל שחור
• 1/5 כפית פלפל אנגלי טחון
• 1כפית מלח
• 1/4כפית קינמון

אופן ההכנה:

• שוטפים את האורז במים מספר פעמים ומניחים במסננת לניקוז המים. • בסיר גדול, ממיסים מרגרינה ומטגנים בה את האורז תוך כדי בחישה, עד שקיפות. • מוסיפים את התה הרותח ואת התבלינים ומבשלים על להבה גדולה עד שנוצרות בועות על פני האורז ורוב הנוזלים נספגו בו. • מכסים היטב את הסיר, מעבירים ללהבה נמוכה יותר וממשיכים לבשל במשך מספר דקות נוספות. • מכבים את האש ומניחים לסיר לעמוד מכוסה 5 דקות נוספות