אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

אורז עם כרוב ובשר טחון בניחוח אסייתי

מנת אורז מיוחדת בגוונים אסייתים של סויה וג'ינג'ר, עם בשר טחון, כרוב מתובל וחריפות מעודנת

רן וסילבר | מאסטר שף | פורסם 04/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס אורז בסמטי
1 ק"ג בשר כבש טחון עם שומן כבש
חצי ראש כרב חתוך לרצועות דקות
חצי שורש ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקות
3 שיני שום חתוכות לרצועות
5 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון מופרדים לעלים ולבצל
חצי צרור כוסברה קצוצה
1 פלפל שאטה חריף חתוך לרצועות
שמן קנולה
1 כף סויה
1 כף רוטב צדפות
מלח, פלפל וסוכר

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן מחממים מעט שמן קנולה, מוסיפים את כוס האורז ומערבבים כחמש דקות עד שכל האורז מצופה בשמן. 2. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומסכים את הסיר. מעבירים לאש קטנה עד שהאורז מוכן כ-20 דקות. מכבים את האש ומכסים במגבת. 3. במחבת גדולה מחממים שמן קנולה, מוסיפים את פלפל השאטה, ג'ינג'ר, שום והחלק הלבן של הבצל הירוק ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את הכרוב ומערבבים. מבשלים עד שהכרוב מצמצם את ניפחו ומתרכך חלקית. 4. במחבת נפרדת מטגנים את הבשר עם רוטב הצדפות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שכמעט מוכן ומוסיפים את הכרוב המתובל ומערבבים. 5. מוסיפים את האורז המוכן וממשיכים לערבב. מוסיפים את הסויה ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל. כדקה לפני שהתבשיל מוכן מוסיפים עלי כוסברה קצוצה ומגישים.