אוכל
צילום׃ חגית ביליה וגיא בהר, ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן

סינייה של אורז וירקות

מנה מופלאה ויפהפייה שגם נותנת כבוד לירקות, גם טעימה בטירוף וגם מזינה ועושה טוב לגוף ולנפש. כמו שלייזה פאנלים אומרת: יפה להגיש בשבתות ובחגים, או סתם למשפוחה ביום רגיל

חגית ביליה | ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן | פורסם 25/01/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס אורז בסמטי מלא

1/4 כוס אורז פרא שחור

1 כפית כמון

1/4 כפית קינמון (לא הכרחי)

1/4 אגוז מוסקט, מגורר טרי

מלח גס ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס שמן זית

1 כרובית טרייה, מפורקת לפרחים קטנים

חופן עגבניות שרי תמר שלמות

1 שומר, חתוך לרבעים (לא הכרחי)

מלח גס

לרוטב טחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס מים

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 שן שום, כתושה

מלח

להגשה:

פטרוזיליה/עירית/טרגון/נענע

חופן צנוברים, קלויים

אופן ההכנה:

1 נערבב את שני סוגי האורז עם 31/2 כוסות מים. נוסיף את התבלינים ו-3 כפות משמן הזית, נערבב ונביא לרתיחה. נכסה את הסיר ונבשל על להבה נמוכה כ-40 דקות. נכבה ונשאיר מכוסה לפחות 20 דקות.

2 נחמם תנור ל-200 מעלות. נרפד תבנית בנייר אפייה.

>> עוד מתכונים של לייזה פאנלים

3 נסדר בתבנית את פרחי הכרובית, העגבניות והשומר, נזליף עליהם שמן זית ונפזר מלח גס. נאפה כ-30 דקות להזהבה.

4 נערבב את חומרי רוטב הטחינה לקבלת מרקם די דליל. נטעם ונתקן תיבול.

5 נאחד את היופי הזה, האורז משני הסוגים בבסיס, עליו הירקות, זילוף של שמן זית ורוטב הטחינה - ושולחים לתנור ל-10 דקות. נוציא לשולחן, נפזר עשבי תיבול וצנוברים - ויאללה כפות וליהנות.

שדרוגים ושינויים:

• מי שלא אוהב את הטעם האניסי, יוותר על השומר ולא יפזר את הטרגון בהגשה.

• במקום שומר או בנוסף לו, אפשר להוסיף פרוסות חציל.