ממולאים טורקיים
שלל ירקות ממולאים בחיטה ובשר כבש
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 פלפלים קטנים
4 חצילים קטנים
4 קישואים בינוניים
4 תפוחי אדמה בינוניים
4 גזרים בינוניים
4 פרוסות אוסו בוקו
2 כוסות יין אדום
2 כוסות מרק עוף (ברור שמאבקה)
1 ראש שום חצוי לרוחב
3 בצלים קלופים וקצוצים גס
חצי כוס גרגרי חומוס יבשים
שליש כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
למילוי:
רבע כוס שמן זית
שני שליש כוס חיטה, מושרה ללילה במים
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום קלופות וקצוצות
250 גרם כבש טחון
חצי כוס פיסטוקים קלופים
חצי כוס צימוקים
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית שטוחה כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 בודקים שלא שכחנו להשרות את החיטה במים. כשהיא שרתה במים 12 שעות וכבר התרככה, מתחילים בהכנת המילוי: מזהיבים במחבת גדולה את הבצל והשום בשמן, מוסיפים את הכבש הטחון ומועכים במזלג כדי שהבשר יתפורר וייטגן היטב. 2. מסננים את החיטה מנוזלי ההשריה. מוסיפים אותה למחבת יחד עם כל יתר חומרי המילוי. מבשלים אגב ערבוב עוד חמש דקות. מסירים מאש. 3. מרוקנים את הקישואים והחצילים. מרוקנים את הפלפלים מזרעים אבל משאירים להם את ה"כובע" מחובר. קולפים את הגזרים ותפוחי האדמה. 4. ממלאים את הירקות בתערובת המילוי. 5. מחממים את השמן בסיר ברזל גדול וכבד שיוכל להיכנס לתנור. מזהיבים בו את נתחי האוסו בוקו היטב. מוציאים בכף מחוררת. 6. מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומזהיבים היטב. מסדרים מעל את תפוחי האדמה, הגזר והחומוס. 7. מניחים מעל את הבשר, ומעל את הירקות הממולאים. ממליחים ומפלפלים ויוצקים יין ומרק כך שיגיעו כמעט עד מעל הממולאים. אם חסרים נוזלים – מוסיפים מים רותחים. 8. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומכניסים לתנור בחום של 100 מעלות ל-12 שעות.