ירקות ממולאים באורז ועוף
מגוון ירקות במילוי עסיסי של אורז ועוף טחון המתבשלים ברוטב עגבניות ביתי וטעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
300 גרם אורז
150 גרם בשר עוף טחון
5 בצלים לבנים בינוניים
2 עגבניות
3 קישואים גדולים
3 פלפלים אדומים מתוקים (גמבה)
5 בייבי חצילים
חצי כפית גרגירי פלל אנגלי
ליטר ציר עוף
3 עלי דפנה
רבע כפית בהרט
כף גדושה של רסק עגבניות
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
שמן
אופן ההכנה:
1 חולטים את האורז במים רותחים על אש נמוכה במשך 10 דקות עד חצי בישול. מסננים את האורז במים ומניחים בצד.
2 במחבת עם מעט שמן מטגנים שני בצלים קצוצים עד שקיפות, מוסיפים את האורז ומטגנים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד למשך שלוש דקות נוספות. מכבים את האש ומניחים בצד.
3 בעזרת סכין פריזיאן מרוקנים את תכולת הקישואים, הבצלים, והבייבי חצילים להכנה לקראת המילוי.
4 בקערת ערבוב מערבבים יחדיו את האורז והבשר עוף, מתבלים עם מעט פלפל שחור, מלח ובהרט. ממלאים את הירקות המרוקנים בעזרת המלית עד גובה 3/4 (על מנת להשאיר מעט מקום לתפיחת המלית) ומתחילים לסדר את הירקות הממולאים בתחתית סיר עמוק.
5 יוצקים על הירקות את ציר העוף, כף גרגירי פלפל אנגלי, עלי הדפנה וכ-1/3 כוס רכז רימונים.
6 מעבירים את הסיר לאש נמוכה לבישול איטי.
7 לאחר כ- 10 דקות מוסיפים את רסק העגבניות על מנת להסמיך את ציר הבישול. טועמים ומשלימים טעם עם מלח, פלפל ובהרט.
8 ממשיכים לבשל על אש נמוכה לחצי שעה נוספת ומגישים.