אוכל

גלילות חצילים במילוי בשר וצנוברים

מגישים עם טחינה ירוקה וסלט חמצוצים פשוט ומקורי, ומתענגים על כל ביס

ג'ניפר סאני | מאסטר שף | פורסם 26/07/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 חצילים גדולים

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול

4 שיני שום כתושות

½ ק"ג בשר כתף טחון

1 כפית זרעי כמון וזרעים מ-3 תרמילי הל, קלויים וכתושים

מלח ופלפל לפי הטעם

כוס גדושה של נענע קצוצה

כוס גדושה של פטרוזיליה קצוצה

כף אורגנו טרי קצוץ

½ כוס צנוברים קלויים

 

לטחינה הירוקה

כוס טחינה גולמית (ניתן להשתמש בטחינה משומשום מלא)

מים

3 שיני שום

מיץ מלימון שלם (או לפי הטעם)

מלח ופלפל

כוס פטרוזיליה קצוצה

 

לסלט החמצוצים

צרור עלי חמצוצים

כוס נענע

10 צנוניות קטנות

קורט מלח גס

כף שמן זית

 

אופן ההכנה:

1 פורסים את החצילים לאורך, מורחים במעט שמן זית וממליחים במעט מלח גס. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל-180 מעלות עד שהחצילים רכים ושחומים (15-20 דק'). אפשרות נוספת היא לטגן, אבל זה מוסיף קלוריות.

2 בינתיים במחבת מטגנים בצל עד שהוא זהוב, מוסיפים שום כתוש וממשיכים לטגן, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. תוך כדי הטיגון מוסיפים את התבלינים. בסיום הטיגון מכבים את האש ומוסיפים את הנענע, הפטרוזיליה, האורגנו והצנוברים. מערבבים הכל יחד.

3 נותנים לחצילים להתקרר, על מנת שנוכל למלא אותם ולגלגל. מניחים בשליש העליון של כל פרוסת חציל בערך כף ממילוי הבשר ומגלגלים לגליל. מניחים בצד וכך ממשיכים עד שמסיימים את כל החצילים והבשר.

4 לאחר שכל החצילים מגולגלים ומוכנים מכניסים אותם לתנור בחום נמוך של 100-120 מעלות, כדי שיישארו חמים עד ההגשה.

5 הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה והמים עד לקבלת טחינה בהירה. מוסיפים את הלימון, השום, מלח, פלפל ופטרוזיליה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

6 הסלט: שוטפים את הנענע והחמצוצים ומניחים עד לייבוש מלא. קורעים בידיים את עלי החמצוצים והנענע ומניחים בקערה. פורסים דק מאוד את הצנוניות ומוסיפים לקערה. מתבלים בשמן ומלח סמוך מאוד להגשת הסלט, על מנת לשמור על הרעננות והטעם.

7 ההגשה: מסדרים על צלחת 3 גלילות חצילים לכל סועד, מעל מוזגים את הטחינה הירוקה, מסדרים בכל צלחת מעט מסלט החמצוצים וומגישים.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – גלילות חצילים במילוי בשר וצנוברים

אנרגיה485 קלוריות
חלבונים43 גרם
פחמימות35 גרם
שומנים22 גרם

לטבלה המלאה

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – טחינה ירוקה

אנרגיה271 קלוריות
חלבונים10 גרם
פחמימות7 גרם
שומנים22 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית החמישית של העונה החדשה