אוכל
צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

פרגיות ממולאות עם הפתעות

מכינים תערובת כיפית של אורז עם צימוקים ופיסטוקים, ומניחים לה להתבשל במיצים הטעימים של העוף. מתכון פשוט, ביתי, ובעיקר טעים טעים

מאיר קוקבוק | mako אוכל | פורסם 31/07/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פרגיות (ירכי עוף ללא עצמות), עם עור - אפשר לבקש מהקצב להכין

1 בצל, קצוץ דק

מעט שמן זית

1 כוס אורז

1/4 כוס פיסטוקים, מקולפים ושבורים

1/4 כוס צימוקים בהירים

1/2 כוס קוואקר

4 כפות רוטב טריאקי

שומשום לבן או שחור

אופן ההכנה:

1 מסדרים את הפרגיות על משטח עבודה ומשטחים בעזרת פטיש שניצלים לעובי של כחצי ס"מ (אפשר לבקש מהקצב לעשות את זה).

2 מאדים את הבצל בסיר קטן עם מעט שמן זית. מוסיפים את האורז, הפיסטוקים והצימוקים ומערבבים כדקה.

3 מוסיפים את הקוואקר וממשיכים לערבב דקה נוספת. מוסיפים כוס וחצי מים, מתבלים במלח לפי הטעם ומביאים לרתיחה עדינה. לאחר הרתיחה מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה.

4 משטחים את נתח הבשר על משטח העבודה כשהעור כלפי מטה, ומניחים עליו כחצי כוס מהתערובת. מצמידים את פינות הנתח לסגירה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהקיפול כלפי מטה. אפשרות נוספת: מניחים נייר אפייה בגודל כ-20X20 ס"מ על משטח העבודה, ועליו את הנתח כשהעור כלפי מטה. ממלאים ומקפלים, ואז מניחים מלמעלה את התבנית (מרופדת בנייר אפייה משומן) כשהיא הפוכה, ומחליקים פנימה את הפרגיות הממולאות.

5 מברישים את המנה ברוטב הטריאקי (בערך כף לכל פרגית) ומפזרים שומשום לקישוט. אופים לא מכוסה ב-170 מעלות 30-40 דקות, ומגישים.

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!