אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל

בצל ממולא בבורגול ובשר

מנסיון לשחזר מנה שנאכלה במסעדה דרוזית בצפון, יצאו ממולאים מקורמלים מחום התנור, חריפים, מתוקים וחמצמצים. ממולאים שאומרים בית

אינס שילת ינאי | תיק אוכל | פורסם 23/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 בצלים גדולים

1 כוס של בורגול גס, מושרה במים חמים

300 גרם בשר בקר טחון (לצמחונים, אפשר גם בלי)

4 שיני שום קצוצות

גבעול של סלרי קצוץ

רבע כוס כוסברה קצוצה

2 כפות שמן זית

כפית כמון

כפית פפריקה

כפית בהרט (ניתן לקנות תערובת מוכנה)

מלח

פלפל (רצוי פלפל אנגלי)

לרוטב

כפית ג'ינג'ר

מלח

פלפל

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית כורכום

4 כפות סילאן

חצי כוס מיץ לימון

4 כפות שמן זית

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1 קולפים את הבצלים ובעזרת סכין חדה עושים חתך עמוק לאורכו של הבצל עד לאמצע. נזהרים שלא לחצות אותו לשניים.

2 מניחים את כל הבצלים עם החיתוך בסיר מכוסה במים ומרתיחים כ-20 דקות. תוך כדי הבישול ניתן לראות שעלי הבצל מתחילים להיפרד אחד מהשני. שוטפים את הבצלים במי ברז ומצננים.

3 סוחטים את הבורגול מהמים בו הוא הושרה ומערבבים אותו עם שאר חומרי המלית.

4 מפרידים את עלי הבצל ומניחים בקצה של כל עלה בערך כף מהמלית ומגלגלים. מניחים בתבנית, כאשר הצד עם תפר הסגירה מונח כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצלים, את שאריות הבצל הלא מנוצל ניתן לטחון ולהוסיף לרוטב.

5 מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ושופכים על התבנית עם הבצלים, אופים בחום של 180 מעלות עד שהנוזלים מצטמצמים והבצל שחום ומקורמל, כ-35 דקות.

* הכמות לתבנית בקוטר 26, ומשתנה בהתאם לגודל הבצלים.

הנכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון התפרסם בבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי