תמונת AVI׃ מצעד האוכל הישראלי
אורז צהוב עם אטריות
מתכון מהיר ופשוט לתוספת משודרגת של אורז, אטריות וכורכום
בתיה דורון | פורום המתכונים של תפוז
| פורסם 23/06/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1 כוס אטריות דקות
2 כוסות אורז
1 כף מלח
4 כפות שמן
כפית כורכום
3 וחצי כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר כף אחת של שמן, מוסיפים את האטריות ומטגנים מעט.
2 מוסיפים חצי כפית כורכום ומערבבים – נזהרים לא לשרוף. כשהאטריות מקבלות צבע צהוב מוציאים אותן לצלחת.
3 מניחים את האורז במסננת ושוטפים היטב.
4 מרתיחים את המים ומוסיפים את המלח, 3 כפות שמן ועוד חצי כפית כורכום.
5 מכניסים לסיר את האורז, מערבבים, מוסיפים את האטריות ומביאים לרתיחה.
6 מנמיכים את האש ומבשלים 15-20 דקות.
7 אחרי שמכבים את הלהבה משאירים את הסיר סגור עוד כ-5 דקות, מערבבים ומגישים.