אוכל
תמונת AVI׃ מצעד האוכל הישראלי

אורז צהוב עם אטריות

מתכון מהיר ופשוט לתוספת משודרגת של אורז, אטריות וכורכום

בתיה דורון | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 23/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 כוס אטריות דקות

2 כוסות אורז

1 כף מלח

4 כפות שמן

כפית כורכום

3 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר כף אחת של שמן, מוסיפים את האטריות ומטגנים מעט.

2 מוסיפים חצי כפית כורכום ומערבבים – נזהרים לא לשרוף. כשהאטריות מקבלות צבע צהוב מוציאים אותן לצלחת.

3 מניחים את האורז במסננת ושוטפים היטב.

4 מרתיחים את המים ומוסיפים את המלח, 3 כפות שמן ועוד חצי כפית כורכום.

5 מכניסים לסיר את האורז, מערבבים, מוסיפים את האטריות ומביאים לרתיחה.

6 מנמיכים את האש ומבשלים 15-20 דקות.

7 אחרי שמכבים את הלהבה משאירים את הסיר סגור עוד כ-5 דקות, מערבבים ומגישים.