אוכל
צילום׃ אמיר מנחם

אורז פרסי של לירז צ'רכי

ממש מחר ישודר בכאן 11 הפרק האחרון של הסדרה המדוברת "טהרן", ואנחנו מתכוונים לחגוג את האירוע עם מתכון שקיבלנו מלירז צ'רכי עצמה לאורז פרסי עם טהדיג - שכבת תפוחי האדמה הפריכה בקרקעית, שכולם תמיד רבים עליה

לירז צ'רכי | mako אוכל | פורסם 26/07/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 151 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 כוסות אורז בסמטי

2 תפוחי אדמה, פרוסים עבה

4 כפיות מלח

שמן

רבע כפית כורכום

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז היטב פעמיים.

2 מרתיחים 8 כוסות מים בסיר טפלון ומוסיפים את המלח.

3 מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית חצי בישול (כ-5 דקות), עד שהוא במרקם אל דנטה. מערבבים פעמיים במהלך הבישול. מסננים. 

4 מחממים 2 כפות שמן בסיר שיכיל את כל כמות האורז (אפשר באותו סיר), וכשהשמן חם מפזרים מעט כורכום ומסדרים בתחתית את פרוסות תפוחי האדמה.

5 שופכים את האורז על תפוחי האדמה. מוסיפים רבע כוס שמן בצורה אחידה על האורז, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 35-45 דקות.

6 מסירים את הסיר מהאש ומניחים לדקה מעל מגבת או מגבות נייר (זה יעזור לשחרר את תחתית הסיר).

7 משחררים מעט את הדפנות עם מרית או תרווד והופכים על צלחת הגשה.

* התמונה להמחשה בלבד

הפרק האחרון בסדרה "טהרן" בכיכובה של לירז צ'רכי ישודר מחר, שני, בכאן 11