אורז אדום של סבתא דליה
סבתא דליה היא עיראקית, והאורז האדום שהיא מכינה הוא כל כך טעים וקל להכנה שלטעמנו מדובר במתכון המושלם
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 21/11/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
3 עגבניות רכות
שמן לטיגון
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה/חריפה
2 וחצי כוסות אורז לבן (פרסי או איזה שיש)
3 ושלושת רבעי כוסות מים (על כל כוס אורז, כוס וחצי מים)
2 בצלים
אופן ההכנה:
1 מגררים את העגבניות בפומפייה.
2 מטגנים את העגבניות ב-4-5 כפות שמן בסיר יחד עם הרסק והתבלינים 3-4 דקות.
3 מוסיפים את האורז ומערבבים.
4 מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות.
5 בזמן שהאורז מתבשל מכינים בצל מטוגן: קוצצים דק את הבצלים ומטגנים במחבת עם 2 כפות שמן עד שהבצל זהוב-שחום.
6 מוסיפים את הבצל לסיר האורז, מערבבים ומבשלים עוד 3-4 דקות.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
** מומלץ לאכול עם ירקות חמוצים או עם כף שמנת חמוצה.
** אפשר להוסיף בסוף הבישול גרגירי חומוס או צימוקים.