אוכל

אורז אדום של סבתא דליה

סבתא דליה היא עיראקית, והאורז האדום שהיא מכינה הוא כל כך טעים וקל להכנה שלטעמנו מדובר במתכון המושלם

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 21/11/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 עגבניות רכות

שמן לטיגון

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה מתוקה/חריפה

2 וחצי כוסות אורז לבן (פרסי או איזה שיש)

3 ושלושת רבעי כוסות מים (על כל כוס אורז, כוס וחצי מים)

2 בצלים

אופן ההכנה:

1 מגררים את העגבניות בפומפייה.

2 מטגנים את העגבניות ב-4-5 כפות שמן בסיר יחד עם הרסק והתבלינים 3-4 דקות.

3 מוסיפים את האורז ומערבבים.

4 מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות.

5 בזמן שהאורז מתבשל מכינים בצל מטוגן: קוצצים דק את הבצלים ומטגנים במחבת עם 2 כפות שמן עד שהבצל זהוב-שחום.

6 מוסיפים את הבצל לסיר האורז, מערבבים ומבשלים עוד 3-4 דקות.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

אורז אדום של סבתא דליה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
אורז אדום של סבתא דליה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

** מומלץ לאכול עם ירקות חמוצים או עם כף שמנת חמוצה.

** אפשר להוסיף בסוף הבישול גרגירי חומוס או צימוקים.