אוכל
צילום׃ סמדר וקנין

קישואים ממולאים בשר ברוטב יוגורט

סירות קישואים ממולאות בשר, פטריות וצנוברים, לצד רוטב יוגורט מחלב עיזים עם נענע ושום

רינת מיזנר | מאסטר שף | פורסם 01/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם בשר עגל חלב

4-5 קישואים קטנים עד בינוניים

1/2 בצל יבש קצוץ

1-2 פטריות פורטבלו ללא הרגל, קצוצות קטן מאוד (לא חובה(

מעט צנוברים

מעט נענע מיובשת, טחונה

יוגורט מחלב עיזים

שן שום קלופה, מעוכה וקצוצה

אופן ההכנה:

1 קולפים את הקישואים בסכין עם שיניים, כך שהקליפה רק נשרטת ונשאר הצבע הירוק העז. מרוקנים את ליבות הקישואים.

2 מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות והבשר, ומקפידים לפורר אותו בעזרת מזלג. מוסיפים צנוברים, נענע יבשה, מלח ופלפל לפי הטעם, מניחים לצינון.

3 ממלאים את הקישואים בבשר, משאירים כ-1 ס"מ לפני הסוף וסוגרים עם "מכסה" שקורצים מליבת הקישואים שרוקנו.

4 מטגנים את הקישואים על אש קטנה במעט שמן על מנת שיתרככו.

5 במקביל מכינים את הרוטב: שופכים את היוגורט לתוך קערה קטנה, מוסיפים שום, נענע מיובשת, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים.

6 ההגשה: מניחים את הקישואים בצלחת הגשה, יוצקים מעל רוטב בנדיבות, מפזרים מעט נענע מיובשת ומזלפים שמן זית.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!