אורז מטוגן עם ירקות וכדורי בשר
דרך יצירתית וטעימה לנצל אורז לבן מאתמול. אם מכינים אורז במיוחד, רצוי להכינו יום קודם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לכדורי הבשר
400 גרם בשר בקר טחון
1 בצל, מגורר גס
1 תפוח אדמה, מגורר דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כפית בהרט (תערובת תבלינים)
שמן, לטיגון חצי עמוק
לאורז ולירקות
6 כפות שמן
2 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לרצועות דקות
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות
1 בצל סגול, קצוץ דק
1 גזר, חתוך לגפרורים
1 זוקיני, חתוך לגפרורים
1 כוס פרחי כרובית קטנים
3 כוסות אורז מבושל, קר מאוד
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק
3 בצלים ירוקים, קצוצים
אופן ההכנה:
1 להכנת כדורי הבשר: מערבבים בקערה את כל המרכיבים (פרט לשמן), וצרים מהתערובת כדורים קטנטנים. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ) ומטגנים את כדורי הבשר עד להזהבה.
2 להכנת הירקות: מחממים במחבת גדולה 3 כפות מהשמן, מוסיפים את כל הירקות ומטגנים על אש גבוהה תוך ערבוב 7 דקות. מעבירים לקערה.
3 להרכבת המנה: מוסיפים למחבת את השמן הנותר, מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות.
4 מחזירים למחבת את הירקות וכדורי הבשר, מתבלים במלח ופלפל, ברוטב סויה ורוטב צ'ילי ומערבבים. מטגנים 2 דקות נוספות.
5 מחלקים למנות, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!