אוכל
צילום׃ דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן

אורז מטוגן עם ירקות וכדורי בשר

דרך יצירתית וטעימה לנצל אורז לבן מאתמול. אם מכינים אורז במיוחד, רצוי להכינו יום קודם

בני סיידא | הכל במחבת, הוצאת מודן | פורסם 17/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לכדורי הבשר

400 גרם בשר בקר טחון

1 בצל, מגורר גס

1 תפוח אדמה, מגורר דק

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

3 כפות פירורי לחם

1 ביצה

מלח, פלפל שחור גרוס

1 כפית בהרט (תערובת תבלינים)

שמן, לטיגון חצי עמוק

לאורז ולירקות

6 כפות שמן

2 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לרצועות דקות

1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות

1 בצל סגול, קצוץ דק

1 גזר, חתוך לגפרורים

1 זוקיני, חתוך לגפרורים

1 כוס פרחי כרובית קטנים

3 כוסות אורז מבושל, קר מאוד

מלח, פלפל שחור גרוס

2 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק

3 בצלים ירוקים, קצוצים

אופן ההכנה:

1 להכנת כדורי הבשר: מערבבים בקערה את כל המרכיבים (פרט לשמן), וצרים מהתערובת כדורים קטנטנים. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ) ומטגנים את כדורי הבשר עד להזהבה.

2 להכנת הירקות: מחממים במחבת גדולה 3 כפות מהשמן, מוסיפים את כל הירקות ומטגנים על אש גבוהה תוך ערבוב 7 דקות. מעבירים לקערה.

3 להרכבת המנה: מוסיפים למחבת את השמן הנותר, מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות.

4 מחזירים למחבת את הירקות וכדורי הבשר, מתבלים במלח ופלפל, ברוטב סויה ורוטב צ'ילי ומערבבים. מטגנים 2 דקות נוספות.

5 מחלקים למנות, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!