ארוחת ננדוס: חזה עוף ואורז במחבת אחת
מחפשים גיוון לארוחת צהריים מאוזנת? קיבלתם. מתכון לארוחה שלמה שכוללת חזה עוף ברוטב פלפלים פיקנטי, אורז וירקות שמכינים במחבת אחת. מוקדש לכל מי שמתגעגעים לעוף ננדוס
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מה זה ארוחת ננדוס, אתם שואלים? אז ככה: ננדוס היא רשת מסעדות עולמית, שהייתה לה לפני שנים גם אפיזודה קצרה בארץ, והתפרסמה בעיקר בזכות נתחי העוף הצלויים והמתובלים בתיבול חריף הנקרא פֶּרִי פֶּרִי (peri peri).
רוטב הפֶּרִי פֶּרִי מבוסס על פלפלים מתוקים וחריפים, שום, שמן זית ותבלינים, שפשוט טוחנים יחד, ללא בישול מקדים. הצלייה בהמשך היא זו שכבר מעבירה אותו את תהליך הבישול ומעניקה לו את הטעמים הסופיים שנספגים בחלקי העוף.
הארוחה שלפניכם מבוססת על הרוטב הזה, שאותו נכין בבית, כמובן, והיא כוללת אורז עם ירקות ונתחי חזה עוף מתובלים, כולם ספוגים בטעמים הפיקנטיים והנפלאים של הפֶּרִי פֶּרִי, כשהכיף הכי גדול הוא, שבעצם כל הארוחה מוכנה יחד, במחבת עמוקה אחת.
ומילה אחת לפני שמתחילים: לא להיבהל מרשימת המרכיבים הארוכה. רובם ככולם מתאחדים בערבוב מהיר.
מרכיבים :
לרוטב פֶּרִי פֶּרִי:
פלפל אדום מתוק שטוף ומנוקה מהליבה
פלפל צ'ילי מנוקה מהגרעינים
2 שיני שום קלופות
חצי כוס שמן זית
3 כפות מיץ לימון
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
כפית פתיתי צ'ילי מיובשים
חצי כפית מלח
לעוף:
חצי קילו חזה עוף משוטח לשניצלים
כפית פפריקה מתוקה
כפית שבבי צ'ילי מיובשים
כפית כוסברה טחונה
כפית פטרוזיליה מיובשת
כפית שום גבישי
חצי כפית מלח
רבע כוס שמן זית
לאורז:
כוס וחצי אורז יסמין
3 כוסות מים
בצל קטן קלוף וקצוץ
פלפל אדום מתוק שטוף וחתוך לקוביות
שלושת רבעי כוס אפונה קפואה
כפית פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית שטוחה מלח
חופן כוסברה טרייה קצוצה
חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מכינים את רוטב הפֶּרִי פֶּרִי: מכניסים את כל חומרי הרוטב לבלנדר, וטוחנים עד לקבלת רוטב סמיך וחלק ככל הניתן. באם הרוטב מסרב להתאחד, מוסיפים מעט שמן זית. אפשרי לטחון את הרוטב גם במעבד מזון או בבלנדר מוט.
2 מכינים את חזה העוף: מערבבים בקערה את כל מרכיבי התיבול של חזה העוף, ומכניסים לתוך הקערה ביחד עם חזה העוף. מערבבים היטב עד לציפוי יסודי של חזה העוף.
3 מניחים את נתחי העוף על מחבת עמוקה וחמה, וצולים משני הצדדים.
4 לאחר שחזה העוף מוכן מבפנים, מורחים את חלקו העליון, בנדיבות, ברוטב הפֶּרִי פֶּרִי והופכים לצד השני. מורחים גם את הצד השני ברוטב ומטגנים כעוד 2 דקות, תוך שכל הזמן מורחים את חזה העוף במיצי הרוטב שממלאים את המחבת.
5 מוציאים את חזה העוף המתובל מהמחבת, ומניחים בצלחת. את שארית הפֶּרִי פֶּרִי מניחים כרגע בצד.
6 מכינים את האורז: לאותה המחבת, מבלי לנקות, יוצקים מעט שמן לטיגון, ומחממים. מעבירים את הבצל לשמן ומטגנים עד להזהבה קלה
7 מוסיפים את קוביות הפלפלים ומערבבים.
8 מוסיפים את האורז ומערבבים תוך כדי טיגון קצר.
9 מוסיפים את האפונה הקפואה ואת התבלינים ומערבבים.
10 זוכרים את רוטב הפֶּרִי פֶּרִי שנשאר לנו בצד? זה הזמן להוסיף אותו לאורז, ולתת ערבוב נוסף.
11 מוסיפים את המים, ומביאים לרתיחה. סוגרים את המכסה, מנמיכים את הלהבה, ונותנים לאורז להתבשל ולהתרכך. משהו כמו 15-20 דקות.
12 כשהאורז מוכן, חותכים את חזה העוף המתובל שלנו לרצועות, מסדרים אותו יפה על האורז, ומעטרים בפטרוזיליה וכוסברה.
* המתכון עלה באתר ראשונה ב-2023.