אוכל
צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל

אורז ביריאני

מי אמר שאורז לא יכול להיות חגיגי? קבלו אורז בסגנון הודי עם המון תבלינים (הל וציפורן וקינמון), וים תוספות (שקדים, גזר ואפילו קשיו). כמה זמן כל זה לוקח? פחות מחצי שעה עבודה, שעה גג והחגיגה כבר מתחילה

נטע-חן ליבנה | mako אוכל | פורסם 05/01/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 128 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כוס וחצי אורז בסמטי

כף שמן זית

בצל בינוני, קצוץ דק

3 שיני שום

גזר, קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

רבע כוס אגוזי קשיו

רבע כוס שקדים קלופים

7 תרמילי הל

8 יחידות ציפורן

3 עלי דפנה

3 מקלות קינמון

כפית וחצי גראם מסאלה

חצי כפית אבקת כורכום

חצי כפית מלח

3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

1 שמים את האורז במסננת ושוטפים היטב, עד שהמים הופכים צלולים.

2 מחממים סיר על אש בינונית. מוסיפים את השמן ומחממים.

3 מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ, מטגנים כמה שניות תוך ערבוב ומוסיפים פנימה שום, גזר, אגוזי קשיו ושקדים. מערבבים את התערובת ומשאירים על האש לכמה דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.

4 מוסיפים לסיר הל, ציפורן, עלי דפנה ומקלות קינמון. מערבבים 2-3 דקות, כדי שטעמי התבלינים ייפתחו.

5 מוסיפים גראם מסאלה, כורכום ומלח, מערבבים היטב ומוסיפים את האורז השטוף.

6 נותנים לתערובת עוד 3 דקות על האש ויוצקים מים פנימה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה ומורידים מהאש.

אורז ביריאני (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
ככה נראה אורז של חורף|צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל

>> בפעם שעברה הכנו המבורגר משעועית אדומה ופטריות. פייר - טעים!