צילום׃ none
מג'דרה
תוספת אורז מרשימה לכל ארוחה, מג'דרה שהכינה מלי עזר לכוכבי "להיות איתה"
מלי עזר | mako אוכל
| פורסם 27/01/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כוס עדשים שחורות
שמן זית
כוס וחצי אורז פרסי ארוך, שטוף ומסונן
מלח
פלפל שחור
כמון
2 בצלים, קצוצים
שן שום
אופן ההכנה:
1 שוטפים את העדשים ומבשלים עם 2 כוסות מים ו-3 כפות שמן זית, עד שהן מתרככות אבל לא מתקווצ'צ'ות.
2 מוסיפים את האורז, כוס מים רותחים, מלח, פלפל וכמון. מביאים לרתיחה.
3 כשרואים שהמים התאדו מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כחצי שעה, בסיר מכוסה עם מגבת על המכסה (שהאדים לא יברחו).
4 בינתיים מטגנים את הבצל ב-4 כפות שמן זית, עד שהוא משחים. כותשים את השום, מוסיפים למחבת ומכבים את האש (כדי שהשום לא יישרף).
5 שופכים את הבצל המושחם והשום על המג'דרה, ומגישים.