אוכל
צילום׃ none

מג'דרה

תוספת אורז מרשימה לכל ארוחה, מג'דרה שהכינה מלי עזר לכוכבי "להיות איתה"

מלי עזר | mako אוכל | פורסם 27/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס עדשים שחורות

שמן זית

כוס וחצי אורז פרסי ארוך, שטוף ומסונן

מלח

פלפל שחור

כמון

2 בצלים, קצוצים

שן שום

אופן ההכנה:

1 שוטפים את העדשים ומבשלים עם 2 כוסות מים ו-3 כפות שמן זית, עד שהן מתרככות אבל לא מתקווצ'צ'ות.

2 מוסיפים את האורז, כוס מים רותחים, מלח, פלפל וכמון. מביאים לרתיחה.

3 כשרואים שהמים התאדו מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כחצי שעה, בסיר מכוסה עם מגבת על המכסה (שהאדים לא יברחו).

4 בינתיים מטגנים את הבצל ב-4 כפות שמן זית, עד שהוא משחים. כותשים את השום, מוסיפים למחבת ומכבים את האש (כדי שהשום לא יישרף).

5 שופכים את הבצל המושחם והשום על המג'דרה, ומגישים.