אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

חצילים ממולאים בבשר טלה

חצילים קטנים ומלאי טעם במילוי בשר טלה עסיסי, מבושלים ברוטב מעולה

יוסי שטרית | mako אוכל | פורסם 11/06/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

10-12 חצילים קטנים

למילוי:

½ ק"ג בשר טלה טחון

1 בצל לבן, טחון ומסונן

2 שיני שום, קצוצות

½ כוס פטרוזיליה, קצוצה

½ כוס כוסברה, קצוצה

1 כף שטוחה בהרט

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

4 כוסות ציר עוף (אפשר גם מים)

1 כפית פפריקה מתוקה

קמצוץ כורכום

½ כפית כמון

10 שיני שום שלמות

מלח

פלפל שחור

½ כוס פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחוררים את בטן החציל מלמטה ומרוקנים את תוכנה. אפשר לעשות זאת בעזרת כלי מיוחד לריקון תפוחים (תפוחן) או בזהירות בעזרת סכין וכף.

2 מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

3 ממלאים את החצילים בתערובת הבשר.

4 בסיר שטוח מסדרים את החצילים, מעליהם יוצקים את הנוזלים. מפזרים על החצילים את התבלינים ואת השום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך שעה.

5 מפזרים את הפטרוזיליה מעל החצילים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה