צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
חצילים ממולאים בבשר טלה
חצילים קטנים ומלאי טעם במילוי בשר טלה עסיסי, מבושלים ברוטב מעולה
יוסי שטרית | mako אוכל
| פורסם 11/06/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
10-12 חצילים קטנים
למילוי:
½ ק"ג בשר טלה טחון
1 בצל לבן, טחון ומסונן
2 שיני שום, קצוצות
½ כוס פטרוזיליה, קצוצה
½ כוס כוסברה, קצוצה
1 כף שטוחה בהרט
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
4 כוסות ציר עוף (אפשר גם מים)
1 כפית פפריקה מתוקה
קמצוץ כורכום
½ כפית כמון
10 שיני שום שלמות
מלח
פלפל שחור
½ כוס פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחוררים את בטן החציל מלמטה ומרוקנים את תוכנה. אפשר לעשות זאת בעזרת כלי מיוחד לריקון תפוחים (תפוחן) או בזהירות בעזרת סכין וכף.
2 מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
3 ממלאים את החצילים בתערובת הבשר.
4 בסיר שטוח מסדרים את החצילים, מעליהם יוצקים את הנוזלים. מפזרים על החצילים את התבלינים ואת השום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך שעה.
5 מפזרים את הפטרוזיליה מעל החצילים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!