אוכל
תמונת AVI׃ mako

עגבניות ממולאות באורז ורטטוי

עגבניות בשלות במילוי טעים של אורז בסמטי ואספרגוס,מוגש על רטטוי פלפלים, חצילים, קישואים ועוד. תענוג בכל ביס

בני בן ישראל | מאסטר שף | פורסם 13/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

3 עגבניות

50 גרם (כשליש כוס) אורז בסמטי

חצי בצל, מגורר

שמן זית

3 גבעולי אספרגוס, קצוצים דק

200 גרם ציר עוף

גרידה מחצי ליים

לרטטוי:

שמן זית

בצל קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

1פלפל צהוב, חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות

2 חצילים קטנים, חתוכים לקוביות

1 קישוא, חתוך לקוביות

2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות

מלח

פלפל שחור

5 עלי רוזמרין, קצוצים

כף סילאן + עארק

אופן ההכנה:

1 מרוקנים את תוכן העגבניות.

2 מערבבים את האורז עם הבצל המגורד, שמן זית והאספרגוס.

3 ממלאים את העגבניות בתערובת האורז עד למחצית (לא יותר), מניחים בסיר עם ציר בתחתית ומאדים על אש קטנה, ברתיחה עדינה מאוד, כ-30 דקות.

4 רטטוי: מטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את הפלפלים, החצילים והקישואים. מוסיפים את העגבניות ומאדים עד לצמצום הנוזלים. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים רוזמרין קצוץ, עארק וסילאן.

5 מניחים על צלחת את הרטטוי ועליו את העגבניות הממולאות. מגרדים קליפת ליים (או לימון) מלמעלה ומגישים.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!