עגבניות ממולאות באורז ורטטוי
עגבניות בשלות במילוי טעים של אורז בסמטי ואספרגוס,מוגש על רטטוי פלפלים, חצילים, קישואים ועוד. תענוג בכל ביס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
3 עגבניות
50 גרם (כשליש כוס) אורז בסמטי
חצי בצל, מגורר
שמן זית
3 גבעולי אספרגוס, קצוצים דק
200 גרם ציר עוף
גרידה מחצי ליים
לרטטוי:
שמן זית
בצל קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1פלפל צהוב, חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
2 חצילים קטנים, חתוכים לקוביות
1 קישוא, חתוך לקוביות
2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
מלח
פלפל שחור
5 עלי רוזמרין, קצוצים
כף סילאן + עארק
אופן ההכנה:
1 מרוקנים את תוכן העגבניות.
2 מערבבים את האורז עם הבצל המגורד, שמן זית והאספרגוס.
3 ממלאים את העגבניות בתערובת האורז עד למחצית (לא יותר), מניחים בסיר עם ציר בתחתית ומאדים על אש קטנה, ברתיחה עדינה מאוד, כ-30 דקות.
4 רטטוי: מטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את הפלפלים, החצילים והקישואים. מוסיפים את העגבניות ומאדים עד לצמצום הנוזלים. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים רוזמרין קצוץ, עארק וסילאן.
5 מניחים על צלחת את הרטטוי ועליו את העגבניות הממולאות. מגרדים קליפת ליים (או לימון) מלמעלה ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!