אוכל
צילום׃ גסטון צבי איצקוביץ, גלובס

דלועים קטנים ממולאים

מתכון לדלעת קטנה ממולאת בכל טוב של אורז ובשר טלה. מנה נהדרת לאירוח

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 26/06/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לממולאים:

1 כוס אורז עגול

1 בצל גדול קצוץ דק

1/2 כוס שומר קצוץ דק

1/2 כוס שמן זית עדין

500 גרם בשר טלה טחון גס פעמיים

1 כוס פיסטוק קלוי ושבור

1/2 כוס צימוקים בהירים קצוצים גס

1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

10-8 דלועים קטנטנים

1 ליטר מרק עוף ביתי מסונן ומחומם

לתערובת התבלינים:

קורט מוסקט מגורד טרי

קורט קינמון

5 תרמילי הל מקולפים

1 כפית זירעוני שומר

1 כפית גדושה פלפל שחור

מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מרתיחים מים ושופכים על האורז העגול, משהים כעשר דקות מכוסה בניילון, מסננים.

2 מטגנים את הבצל ואת השומר הקצוצים בשמן זית עד שהם מזהיבים קלות.

3 כותשים את כל התבלינים במכתש ובעלי.

4 מערבבים את האורז החלוט עם הבשר הטחון, תערובת התבלינים שכתשתם, הבצל והשומר המוזהבים, עלי הפטרוזיליה, הפיסטוק הקלוי והצימוקים הקצוצים. מתבלים במלח ים גס לפי הטעם.

5 חותכים את מכסה הדלועים, מנקים בעזרת כף את כל הגרעינים והחוטים שבמרכזם וממלאים בתערובת המילוי שהכנתם. מכסים כל דלעת במכסה שלה. מניחים את כל הדלועים הממולאים בתבנית חרס ומציפים בציר עוף. אפשר ורצוי לדקור את הדלועים במזלג או בסכין דקה וחדה, כדי שהציר ייכנס לתוכם.

6 מטפטפים מעט שמן זית מעל כל דלעת ואופים בתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות במשך כעשרים דקות. מכסים בנייר כסף ומורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. ממשיכים באפייה עוד כשעה עד שעה וחצי, או עד שהדלועים והאורז מוכנים. מגישים עם יוגורט מתקתק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!