כרובית ממולאת עם רוטב עגבניות
מתכון לכרובית שמשתלבת נהדר עם בשר טחון ורוטב עגבניות. מנה משביעה ולא יקרה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
כרובית שלמה, מפורקת לפרחים לא קטנים
למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון
פטרוזיליה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
2 שיני שום קצוצות
1 ביצה
1/3 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
לציפוי:
קמח לבן
1 ביצה
לרוטב:
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
260 גרם רסק עגבניות
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1/4 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי המילוי.
2 מוציאים את החלק העליון בכל פרח כרובית (ראו בתמונה), וממלאים בבשר טחון.
3 מניחים בצלחת אחת את הקמח ובשנייה טורפים ביצה. מקמחים את פרחי הכרובית, מנערים משאריות הקמח וטובלים בביצה.
4 מטגנים את הכרובית כדקה מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
5 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את השום, רסק העגבניות וכוס מים חמים, מערבבים, מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים. מסדרים את פרחי הכרובית בסיר, אחד ליד השני, מכסים ומבשלים 35-40 דקות.
* אפשר לוותר על שלב הטיגון ולהניח את הכרובית הממולאת כמו שהיא בתוך הרוטב (בלי קמח ובלי ביצה).
* לגרסה צמחונית: מחליפים את הבשר הטחון בגוש טופו וגזר מגוררים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!