אוכל

אורז מטוגן עם ירקות ותבלינים

באינדונזית קוראים לזה נאסי גורנג - אורז מטוגן עם ירקות, בוטנים ועוד דברים טובים. מנה שהולכת לסדר אתכם לכמה ימים טובים

גדעון כאלימיאן | אורז בקלי קלות, הוצאת כנרת | פורסם 28/04/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות או 400 גרם אורז בסמטי

6 כוסות מים

1 כפית מלח

3 ביצים

5 כפות שמן

2 שיני שום, קצוצות

1 כפלפל אדום חריף, קצוץ, ללא הגרעינים

1 בצל בינוני, קצוץ

4 כוסות כרוב סיני, קצוץ דק

2 כוסות נבטי שעועית

4 בצלים ירוקים, קצוצים

¼ כוס רוטב סויה

3 כפיות מולסה (דבשה)

½ כוס מרק צח חם

1 עגבנייה, קצוצה

½ כוס בוטנים קלופים, קלויים

2 כפות עלי כוסברה, קצוצים

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז 3 פעמים במים חמים. לחלופין משרים את האורז למשך 4 שעות בקערה מלאה מים, ובתום ההשריה מסננים את האורז, שוטפים ומניחים בצד.

2 בסיר גדול מביאים 6 כוסות מים לרתיחה. מוסיפים את המלח ואת האורז השטוף ומוסיפים למים הרותחים. מבשלים 9 דקות. בוחשים פעמיים כדי למנוע היווצרות גושים. בגמר הבישול מסננים את האורז במסננת גדולה ומניחים בצד.

3 מייבשים את הסיר משאריות המים ומחממים על אש נמוכה. מוסיפים את האורז המבושל לסיר החם.

4 מכסים את הסיר במגבת מטבח ועליה מכסה הסיר, אוספים את שולי המגבת כלפי מעלה. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-50 דקות. אין לפתוח את המכסה במהלך הבישול.

5 בתום הבישול מניחים את הסיר – עדיין מכוסה – על משטח המטבח לצינון, כ-10 דקות.

6 בכלי קטן טורפים את שלוש הביצים. מחממים במחבת רחבה וגדולה או בסיר טפלון גדול 3 כפות שמן ומטגנים את החביתה היטב מ-2 צדיה. מוציאים מהמחבת, מגלגלים לגליל וחותכים אותו לרצועות במרחקים שווים של כ-1/2 ס"מ. מניחים בצד.

7 באותה מחבת או באותו סיר מחממים את 2 כפות השמן הנותרות, מוסיפים את השום, הפלפל החריף והבצל, מטגנים כדקה ומוסיפים את הכרוב הסיני הקצוץ ל-3 דקות נוספות של טיגון. מוסיפים את האורז המבושל, את נבטי השעועית ואת הבצל הירוק.

8. בקערית נפרדת מערבבים את רוטב הסויה, המולסה והמרק ומוסיפים לסיר האורז. מערבבים קלות בתנועות קיפול עד שהרוטב מגיע לכל פינה.

9. מסירים מהאש ומגישים בצלחת הגשה מתאימה. מעטרים את צלחת ההגשה ברצועות החביתה, בעגבנייה הקצוצה, בבוטנים ובעלי כוסברה קצוצים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!