צילום׃ istockphoto
תבשיל אורז ותרד בנוסח יווני
פשוט, מהיר וטעים כתוספת או כמנה העיקרית
| טבע הריפוי
| פורסם 30/12/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
שליש כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום
500 גרם תרד טרי, קצוץ דק
1 כוס אורז מלא
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1.5 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.2. מוסיפים תרד ומבשלים תוך בחישה כעשר דקות עד שרוב הנוזלים התאדו.3. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כארבע דקות.4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. 5. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים.6. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול. במידת הצורך