אוכל
צילום׃ istockphoto

תבשיל אורז ותרד בנוסח יווני

פשוט, מהיר וטעים כתוספת או כמנה העיקרית

| טבע הריפוי | פורסם 30/12/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שליש כוס שמן זית
‏2 בצלים קצוצים דק‏
‏4 שיני שום‏
‏500 גרם תרד טרי, קצוץ דק
‏1 כוס אורז מלא‏
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1.5 כוסות מים
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.‏2. מוסיפים תרד ומבשלים תוך בחישה כעשר דקות עד שרוב הנוזלים התאדו.3. מוסיפים את ‏האורז, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כארבע דקות.4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. ‏5. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים.6. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול. במידת הצורך