אורז מוקפץ עם ירקות ופקאן סיני
שוב נתקעתם עם שאריות של אורז במקרר? הנה לכם פתרון: קוצצים כמה ירקות, מקפיצים ביחד וזוללים בשמחה גדולה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות אורז לבן מבושל ומצונן
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות דקיקות
1 גזר גדול פרוס דק לפרוסות אלכסוניות
אופציונאלי
רצועות פלפלים מכל הצבעים
פרוסות דקות של שמפיניון
גרגירי תירס
אפונה ירוקה
תבלינים
פלפל שחור
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון או חצי כפית טרי מגורר
1.5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפיות חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה
1.5 כפית סוכר
1/4 כוס יין אדום
3-4 כפיות שמן שומשום
לקישוט
1 בצל ירוק קצוץ
100 גרם פקאן סיני קצוץ גם
אופן ההכנה:
1 מקפיצים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את טבעות הגזר, ואחרי כמה דקות את הכרוב ושאר הירקות.
2 מתבלים בפלפל השחור, בג'ינג'ר ובצ'ילי המתוק.
3 מעבירים לקערת הגשה, ומערבבים עם האורז.
4 שמים באותה מחבת את חמאת הבוטנים עם היין, הסויה והסוכר, ומבשלים עד שהרוטב הופך להומוגני ומסמיך מעט.
5 שופכים על התבשיל ומערבבים.
6 מוסיפים את שמן השומשום ומקשטים בפקאן סיני ובצל ירוק.