אוכל
צילום׃ דניאל לילה, אוצר מאכלי העדות, על השולחן

קובה אה לה פרובנס

קובה משוכלל, מוגש על חציל קלוי עם רטטוי, לצד טחינה סלק קטיפתית

איתי אלימלך | מאסטר שף | פורסם 24/10/12 
  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקובה:

300 גרם בורגול דק

100 גרם סולת

בצל בינוני

מעט שמן

200 גרם בשר טחון

מלח, פלפל אנגלי, פלפל שחור

30 גרם צנוברים

שמן עמוק, לטיגון

להגשה:

חציל, פרוס לעובי 1.5 ס"מ

לרטטוי:

שמן זית

חציל

גבעול תימין

שן שום, קצוצה

גזר

פלפל אדום

קישוא

עגבנייה קלופה

מלח ופלפל

לטחינה:

סלק

מיץ מחצי לימון

מלח

כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הבורגול והסולת עם מים ומלח עד לספיגה.

2 במחבת מזהיבים קלות את הבצל במעט שמן, ומוסיפים את הבשר הטחון לטיגון כמעט מלא. מקפידים לפורר את הבשר תוך כדי הטיגון.

3 מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי טחון. במחבת יבשה קולים את הצנוברים. מוסיפים לבשר ומניחים להצטנן.

4 קולים את פרוסות החציל בתנור – קודם עטוף בנייר כסף ולאחר מכן חשוף.

5 לרטטוי: חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות של חצי ס"מ.

6 מטגנים את החציל במעט שמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הגזר, התימין והשום וממשיכים לטגן.

7 מוסיפים את הפלפלים ולאחר מכן את הקישוא. מבשלים עד שכל הירקות מוכנים. מוסיפים את קוביות העגבנייה הקלופה ומבשלים עוד שתי דקות. ממליחים ומפלפלים. מורידים מהאש.

8 במעבד מזון טוחנים את הסלק, מיץ הלימון המלח והטחינה עד לקבלת רוטב חלק.

9 קורצים כדורים מהבצק, וממלאים אותם בתערובת הבשר. מהדקים את הקובה לרינג בקוטר דומה לפרוסות החציל הקלוי. מבשלים את הקובה במים רותחים כ-10 דקות, מסננים, ומעבירים לטיגון בשמן עמוק עד הזהבה.

10 להגשה: מניחים על צלחת שטוחה פרוסת חציל קלוי ומעליה כף רטטוי. מניחים מעל קובה אחת. מסדרים מסביב עוד רטטוי ורוטב טחינה סלק.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!