פילה לברק ממולא בעגבניות ולימון כבוש
דג במילוי עשיר של לימונים כבושים, עגבניות שרי, חרדל ועשבי תיבול. מוגש על מצע תרד בג'ינג'ר וגבינת מוצרלה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
2 פילה לברק
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון טחון
2 לימונים כבושים, קצוצים דק
3 עגבניות שרי, קצוצות דק
שן שום, קצוצה דק
1/2 בצל ירוק, קצוץ דק
1/3 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק,
1/4 כפית חרדל דיז'ון
כפית שמן זית
מיץ מרבע לימון
1/4 כפית כוסברה טחונה
1/4 כפית פפריקה
למצע הירקות:
1 בצל חתוך לרצועות
2 שיני שום קצוצות
3 חתיכות ג'ינג'ר טרי
צרור תרד
כפית מלח
1/4 כפית סומאק
1/4 כפית פלפל שחור
מיץ מרבע לימון
20 גרם מוצרלה מגורדת
אופן ההכנה:
1 מתבלים את הלברק עם מלח פלפל וכמון.
2 את שאר המרכיבים מערבבים יחד וממלאים איתם את הלברק.
3 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך רבע שעה.
4 הירקות: מטגנים שום, בצל, ג'ינג'ר ותרד. מוסיפים מלח, פלפל סומאק ומיץ לימון, ומטגנים עד שהתרד מוציא את כל המים שבו - כרבע שעה.
5 בצלחת שמים את התרד מעל זה מפזרים מוצרלה ומעל זה מניחים את הדג. מטפטפים שמן זית מעל.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!