אוכל
תמונת AVI׃ mako

המפרום של פרידה הכט

המתכון למאכל הטוניסאי של דיירת האח הגדול הבשלנית, בעלת המסעדה המצליחה - פרידה הכט

פרידה הכט | mako אוכל | פורסם 05/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

200 גרם בשר טחון

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן שמיר קצוץ

חופן כוסברה קצוצה

5 שיני שום קצוץ

1 בצל טחון

כף בהרט

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית מלח

כף פפריקה

5 תפוחי אדמה פרוסים ופתוחים כמו לוע

1 ביצה

כף רסק עגבניות

200 גרם קמח/ קמח מצה

לרוטב

2 כפות רסק עגבניות

עגבנייה טרייה מרוסקת

פלפל ירוק חריף קצוץ

3 כפות שמן

2 פלפלים אדומים פרוסים לרצועות

8 שיני שום

כפית מחוקה פלפל שחור

כפית מלח

1 כף פפריקה

1 כף בהרט

1 כף אבקת מרק בשרי

אופן ההכנה:

1 מערבים את כל מצרכי המלית היטב לעיסה אחידה, ויוצרים ממנה קציצות.2. את הקציצות ממלאים ב"לוע" תפוחי האדמה. 3. מערבבים את הביצה עם כף רסק העגבניות ומחממים מחבת עם שמן לטיגון.4. טובלים את תפוח האדמה הממולא בביצה וברסק, טובלים בקמח ומטגנים היטב מכל צד.5. מכינים את הרוטב: מחממים קצת שמן בסיר ומטגנים בו את רסק העגבניות. מוסיפים את העגבניה המרוסקת וממשיכים לטגן. מוסיפים גם את השום, הפלפל החריף והפלפלים המתוקים ושאר התבלינים. שופכים לסיר 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.6. מוסיפים את המפרומים לסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהמפרומים מוכנים.