אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

אורז ברוטב פלפלים ופטריות

טעים, פשוט, מהיר וזול

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 02/12/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לאורז

כוס אורז שטוף ומיובש
שתי כוסות מים
כפית מחוקה מלח
מעט שמן, לטיגון האורז

לרוטב

כף שמן
1 פלפל אדום
4 פטריות טריות
1 כף קמח
1 כוס מים
תבלינים

אופן ההכנה:

1 מטגנים את האורז במעט שמן, בערך דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המים והמלח, מערבבים, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש הכי קטנה שיש ומבשלים 15 דקות, עד שכל המים מתאדים (מי שיש לו שיטות אחרות להכנת אורז מוזמן ללכת על פי שיטותיו). 2. בינתיים קוצצים את הפלפלים לקוביות בגודל ס"מ ופורסים את הפטריות לפרוסות דקות. 3. מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים את הפלפלים. מנמיכים את האש ומטגנים כחמש דקות. 4. מוסיפים את הפטריות ומתבלים – מלח, פלפל, בזיליקום קצוץ, כוסברה טחונה, אבקת מרק עוף, תימין - תלוי מה יש בבית. 5. מוסיפים חצי כוס מים ומגבירים את האש מעט. 6. כשהמים מצטמצמים כמעט לחלוטין מערבבים במחצית הכוס הנותרת את כף הקמח ומוסיפים למחבת בהדרגה - זהירות לא להציף לחלוטין את המחבת, להוסיף רק עד שבסיס המחבת מתמלא מים. 7. כשהרוטב מסמיך יוצקים אותו מיד על האורז, ומגישים.