אוכל
צילום׃ hemi_p, ג'ימלאיה

אורז עם פיצוחים

משדרגים את האורז המוכר עם חמוציות, שקדים ופיצוחים כיד הדמיון

hemi_p | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 23/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כפות שמן
כוס בצל קצוץ דק
כוס גזר קצוץ דק
חצי כוס גבעול סלרי קצוץ דק
חופן חמוציות
חופן פרוסות שקדים
חופן גרעיני דלעת
מקל קינמון
שלושה עלי דפנה
שלושה גרגרי פלפל אנגלי
שן שום
רוזמרין
כף שמיר יבש
כפית כורכום
כפית וחצי מלח
שתי כוסות אורז

אופן ההכנה:

1 מרתיחים מים בקומקום וקוצצים את הירקות דק מאוד.

2 מחממים בסיר בינוני שלוש כפות שמן ומוסיפים הבצל. מטגנים על אש בינונית עד שהבצל מתקרמל.

3 בינתיים כותשים במכתש ועלי (או קוצצים בסכין) את הפלפל, השום והרוזמרין.

4 מכניסים לסיר את הגזר, הסלרי, השקדים, הגרעינים, החמוציות, מה שכתשנו, מקל קינמון, עלי דפנה וכורכום ומטגנים הכל ביחד.

5 מוסיפים לסיר עוד כף שמן (בשביל שהאורז לא יידבק) ומכניסים את האורז פנימה. מערבבים טוב טוב חצי דקה עד דקה.

6 מוסיפים כמעט 4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומחכים שירתח שוב.

7 סוגרים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 12-10 דקות, עד שבקושי רואים מים בתחתית (לא פותחים את הסיר לפני שעוברות 10 דקות).

8 סוגרים את סיר טוב טוב (אפשר להניח מגבת בין הסיר למכסה), ומחכים 10-15 דקות.