אוכל
צילום׃ אודליה צדוק

אורז פרסי

אחד מהיסודות האיתנים של המטבח הפרסי במתכון בריא וטעים במיוחד

אודליה צדוק | mako | פורסם 03/02/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 154 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

4 כוסות אורז פרסי שטוף

ליטר וחצי מים

שמן לטיגון

3 כפיות שטוחות של מלח

2-3 תפוחי אדמה קלופים (תלוי בגודל הסיר), חתוכים לפרוסות בעובי קצת פחות מס"מ

רבע כפית גרגרי כוסברה (לא טחונים)

רבע כפית גרגרי כמון (לא טחונים)

קורט כורכום

בצל בינוני קלוף ופרוס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 שופכים את המים לתוך סיר גדול. מוסיפים כשתי כפות שמן ו-3-4 כפיות מלח, ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

2 מוסיפים את האורז ומבשלים 5-7 דקות, עד שהוא רק חצי עשוי (החלק הפנימי של האורז עדיין אמור להיות קצת קשה). מורידים מהאש ומסננים.

3 מכסים את תחתית הסיר (אותו סיר, כן?) בשמן, משהו כמו 4-5 כפות, ומפזרים את הכוסברה, הכורכום והכמון.

4 על התבלינים מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, כך שיכסו את כל התחתית של הסיר. אם רוצים, אפשר להדק תפוחי אדמה גם לדפנות.

5 מוסיפים לסיר את האורז המסונן ועוד מעט מים (פחות מחצי כוס), מכסים ומבשלים על להבה גבוהה 5-6 דקות. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה (על פלטת שבת – כשעתיים).

6 הופכים את תכולת הסיר על מגש, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא?

 

>> כל המתכונים לראש השנה