פאייה ספרדית
מתכון לאורז ברוטב פיקנטי ועשיר בתוספת עוף. מנה מחבקת ומנחמת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לפאייה:
שלוש כפות שמן זית
חלקי עוף שלם לפי הטעם (אני משתמשת בחזה עוף חתוך, כנפיים ושוקיים)
בצל סגול גדול חתוך גס
גמבה גדולה, חתוכה לקוביות
3 שיני שום קצוצות
אפשרי: 4 נקניקיות צ'וריסו (אפשר גם אחרות, זו הכי מתובלת)
פלפל צ'ילי
כמה חוטי זעפרן
4 עגבניות בשלות קצוצות
ציר עוף/מרק עוף (אפשר גם לקצר את הדרך עם מרק מאבקה אורגנית)
מלח ופלפל שחור גרוס
כוס גדולה אורז ספרדי או אורז עגול
חצי כוס אפונה, טרייה או מופשרת
אפשרי: 150 גרם שרימפס גדולים, ערופי ראש (לא מקולפים)
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה (אני משתמשת בסוטאז').
2 מטגנים את חלקי העוף עד שהם מזהיבים. מוציאים ומעבירים לצלחת נפרדת.
3 מכניסים למחברת את הבצל, הגמבה, השום והצ'וריסו. מתבלים בפלפל חריף (אני מעדיפה פלפל צ'ילי) ובחוטי זעפרן ומבשלים כמה דקות.
4 מוסיפים את העגבניות ומחזירים את העוף למחבת. שופכים ציר עוף עד שהכל מכוסה, ממליחים ומפלפלים. מכסים ומניחים להתבשל 10 דקות על אש בינונית.
5 מוציאים (שוב) את העוף. מפזרים את האורז במחבת ומערבבים. נותנים לו להתבשל 10 דקות, ומחזירים את העוף.
6 מוסיפים אפונה (מי שאוהב ואוכל שרימפס, זה הזמן להכניס גם אותם). מערבבים ומשטחים במחבת.
7 מבשלים כרבע שעה על אש בינונית, עד שהאורז מוכן (והשרימפס ורודים).
8 מכבים את האש, מסירים את המכסה ומניחים מגבת ל-5 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!