ריזוטו פטריות, פקורינו ומסקרפונה
הגבינות ומי השרייה של הפטריות המיובשות שהופכים לציר עמוק מפיקים ריזוטו קטיפתי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
1 שקית (20 גרם) פטריות מיובשות
7 כוסות מים רותחים
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1 סלסילה פטריות שמפיניון, חתוכות בעובי ½ ס"מ
1 סלסילה פטריות פורטבלו, חתוכות בעובי ½ ס"מ
3 גבעולי תימין
1.5 כוסות אורז ארבוריו
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס גבינת פקורינו, מגוררת גס
2 כפות גבינת מסקרפונה
להגשה:
2 כפות עלי תימין
אופן ההכנה:
1 מערבבים בסיר פטריות מיובשות ומים רותחים ושומרים מכוסה, מי השרייה ישמשו כציר לריזוטו.
2 ממיסים חמאה במחבת גדולה. מוסיפים בצל ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל רך.
3 מוסיפים יין ומבשלים כ-2 דקות עד שהיין התאדה.
4 מוסיפים פטריות טריות וגבעולי תימין ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהפטריות רכות.
5 מוציאים את הפטריות המיובשות ממי השרייה, קוצצים גס ומוסיפים למחבת.
6 מוסיפים אורז ומצקת מציר הפטריות (מי השרייה), מתבלים במלח ופלפל ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהנוזל נספג באורז.
7 ממשיכים להוסיף ציר חם בהדרגה עד שהאורז בדרגת אל-דנטה (כ-20 דקות). ייתכן והאורז יהיה מוכן לפני שהציר הסתיים.
8 מוסיפים גבינות ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד שהגבינות נמסות. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים עלי תימין ומגישים מיד.