אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

ריזוטו פטריות, פקורינו ומסקרפונה

הגבינות ומי השרייה של הפטריות המיובשות שהופכים לציר עמוק מפיקים ריזוטו קטיפתי

שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד | פורסם 16/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 שקית (20 גרם) פטריות מיובשות

7 כוסות מים רותחים

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 בצל בינוני, קצוץ דק

1 סלסילה פטריות שמפיניון, חתוכות בעובי ½ ס"מ

1 סלסילה פטריות פורטבלו, חתוכות בעובי ½ ס"מ

3 גבעולי תימין

1.5 כוסות אורז ארבוריו

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס גבינת פקורינו, מגוררת גס

2 כפות גבינת מסקרפונה

להגשה:

2 כפות עלי תימין

אופן ההכנה:

1 מערבבים בסיר פטריות מיובשות ומים רותחים ושומרים מכוסה, מי השרייה ישמשו כציר לריזוטו.

2 ממיסים חמאה במחבת גדולה. מוסיפים בצל ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל רך.

3 מוסיפים יין ומבשלים כ-2 דקות עד שהיין התאדה.

4 מוסיפים פטריות טריות וגבעולי תימין ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהפטריות רכות.

5 מוציאים את הפטריות המיובשות ממי השרייה, קוצצים גס ומוסיפים למחבת.

6 מוסיפים אורז ומצקת מציר הפטריות (מי השרייה), מתבלים במלח ופלפל ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהנוזל נספג באורז.

7 ממשיכים להוסיף ציר חם בהדרגה עד שהאורז בדרגת אל-דנטה (כ-20 דקות). ייתכן והאורז יהיה מוכן לפני שהציר הסתיים.

8 מוסיפים גבינות ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד שהגבינות נמסות. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים עלי תימין ומגישים מיד.