אוכל
צילום׃ יעל בונפיס, יחסי ציבור

אורז מלא עם ירוקים של מרחביה 7

האורז הזה הוא בסך הכל תוספת למנה עיקרית, אבל הוא חם ורך ונותן לנו בדיוק את ההרגשה של בית שאנחנו מחפשים כשהטמפרטורות יורדות (וגם כשלא). המתכון באדיבות מסעדת האוכל הביתי האהובה עלינו החדשה בשוק לוינסקי

רותם לוי, מרחביה 7 | mako אוכל | פורסם 17/12/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרחביה 7 היא מסעדת אוכל ביתי חדשה יחסית בשוק לוינסקי בתל אביב. אחרי שאכלנו שם אוכל טעים, לא מתחכם, משביע ונדיב לא יכולנו שלא לבקש כמה מתכונים. האורז הזה, שמוגש שם כתוספת, הוא אחד מהם.  

מרכיבים (4 מנות):

כוס אורז עגול מלא 

שמן זית, בנדיבות 

מלח 

ציר ירקות (או מים)

חצי קילו ברוקולי, מפורק לפרחים

צרור תרד טורקי, נקי וקצוץ 

אופן ההכנה:

1 משרים את האורז המלא במים 20 דקות, ומסננים.

2 מחממים בסיר שמן זית וכפית מלח. מוסיפים את האורז ומטגנים קלות.

3 מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40 דקות. משאירים מכוסה 10 דקות נוספות, מערבבים ומכסים שוב.

4 בינתיים צורבים במחבת את הברוקולי עד הזהבה. מוסיפים תרד טורקי קצוץ ומלח, ומבשלים עד שהתרד נמס.

5 מוסיפים את האורז ועוד מעט נוזלים אם צריך, מערבבים ומתקנים תיבול.

אורז מלא עם ירוקים (צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור)
אורז מלא עם ירוקים|צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור

מרחביה 7, רחוב מרחביה 7, תל אביב יפו. שעות פעילות: ראשון-חמישי 11:00-18:00, שישי 10:00-15:00. כשר