אוכל
תמונת AVI׃ none

אורז יסמין מבושם

עם רוטב קארי וחלב קוקוס

מורן יעיש | מאסטר שף | פורסם 25/10/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי כפית זרעי כוסברה
כף שמן קנולה 1
2 כוסות אורז יסמין
לימון או ליים1/4
כפיות שטוחות מלח2
4 כוסות מים רותחים

לרוטב

5-4 בצלצלי שאלוט פרוסים או בצל סגול גדול
4-3 כפות שמן (אפשר סויה ואפשר זית למי שמעדיף)
3-2 שיני שום מעוכות וקצוצות
1 כפית גדושה ג'ינג'יר טרי קצוץ
1 כפית ממרח קארי צהוב
דלעת פרוסה לרצועות\ קוביות בעובי 1.5 ס"מ
שעועית ירוקה חתוכה לרצועות קצרות ולאחר חליטה של כ-4-5 דקות
חלב קוקוס\ נוזל אגוזי קוקוס
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית מלח
עלי כוסברה, בזיליקום או בצל ירוק פרוסים ובוטנים או אגוזי קשיו שבורים גרוסים לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר בינוני וקולים את זרעי הכוסברה כחצי דקה עד כדקה 2. מסיפים את כף השמן ומייד את כוסות האורז ו"מגלגלים" במשך כשתי דקות. 3. מערבבים כל הזמן בכף עץ ודואגים שהאורז לא ישחים וישאר לבן במהלך הקלייה. 4. לאחר כשתי דקות מוסיפים כ4 כוסות מים רותחים (באותה כוס למידת האורז), מוסיפים מלח ולימון ומערבבים. סוגרים עם מכסה ומאדים על אש נמוכה למשך כ15-20 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה ל-5 דקות נוספות. האורז ייצא לבן ריחני במרקם מעט דחוס. 5. מחממים בסיר נוסף את השמן, הבצל השום והג'ינגיר ומזהיבים 6. מוסיפים את ממרח הקארי, מערבבים מעט ומוסיפים את הדלעת והשעועית. מערבבים ומקפיצים במשך כדקה-שתיים ומוסיפים את נוזל הקוקוס ולאחריו את הצ'ילי ומעט מלח לפי הטעם 7. כשהכל מבעבע טועמים ומוודאים שהדלעת התרככה במידה. 8. מכבים את האש ומוסיפים את העלים (לא חובה) ומגישים על מצע האורז עם מעט בוטנים/קשיו גרוס מעל.