אוכל

אוניגירי במילוי טונה מקופסה

אתם לגמרי יכולים להכין בבית את אחד המאכלים הכי טרנדיים מהמטבח היפני, ועם קיצורי הדרך שיש במתכון הזה - אפילו בקלי קלות. במבחן התוצאה תצא לכם מנה כיפית לארוחה או נשנוש (ואפילו לא חייבים אורז סושי)

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 16/11/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(כ-6-8 אוניגירי):

2 כוסות אורז יפני (אורז סושי)

2 וחצי כוסות מים

רבע כוס חומץ אורז

שליש כוס סוכר

חצי פית מלח

אצות נורי

למילוי:

2 קופסאות טונה מקופסה, מסוננת

1 כף גדושה של מיונז (עדיף יפני)

חצי כפית סויה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז: שוטפים היטב את האורז במסננת עד שהמים יוצאים צלולים. מעבירים לסיר ומוסיפים מים.  מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 18-20 דקות. מורידים מהאש ונותנים לאורז לנוח 10 דקות לאחר הבישול כשהוא מכוסה.

2 מתבלים את האורז: מערבבים בעדינות בקערה חומץ אורז, מלח וסוכר עד שהסוכר נמס (אפשר להמיס מעט במיקרו). מוזגים את התערובת מעל האורז ומערבבים.

3 מערבבים את מרכיבי הטונה בקערה.

4 מרכיבים אוניגירי: מרטיבים את הידיים (אפשר להוסיף מעט מלח לכפות הידיים). לוקחים גוש אורז ויוצרים בו שקע קטן. ממלאים בכפית מהמילוי וסוגרים עם עוד אורז. מהדקים ומעצבים לצורת משולש או כדור.

5 ממש לפני ההגשה עוטפים ברצועת אצת נורי.

** אפשר להכין אוניגירי גם מאורז לבן שנשאר במקרר. הרטיבו אותו מעט כדי שיהיה דביק ומלאו. 

אוניגירי במילוי טונה. ארוחה קטנה וכיפית (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
אוניגירי במילוי טונה. ארוחה קטנה וכיפית|צילום: יעל קצב, mako אוכל
אוניגירי במילוי טונה. מלא קיצורי דרך (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
אוניגירי במילוי טונה. מלא קיצורי דרך|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה 

בתיאבון!